Onko kotisi kuin läävä? Tunnista 7 vaaranpaikkaa

Tietyt paikat kodissasi keräävät turhia tavaroita puoleensa enemmän kuin toiset.

Vaivaako sekasotku? Olitpa kuinka siisti tahansa, jokaisen kotona on muutamia paikkoja, jotka herkimmin keräävät sotkua puoleensa. Sen sijaan, että yrittäisit epätoivoisesti taistella tavaroiden kertymistä vastaan, hävitä sotku lopullisesti.

Lue, mihin paikkoihin sotku kerääntyy ja miten saat vallattua nämä paikat takaisin itsellesi.

1. Eteinen

Siivotaksesi sotkut eteisestä kannattaa ensin tehdä diagnoosi tilanteesta: mikä aiheuttaa sotkun kerääntymisen? Tämän jälkeen kannattaa tehdä tilasta käytännöllisempi. Jos sotkua aiheuttavat eteisessä lojuvat kengät, hanki kenkäteline. Jos kyse on postin kerääntymisestä, opettele lajittelemaan posti heti sen tultua ja varmista, että sinulla on paikka niin laskuille kuin muillekin tärkeille papereille.

2. Lavuaarin alla

Jos lavuaarin alle ei koskaan tule katsoneeksi, siitä voi äkkiä tulla oikea sekasotkun keskus. Ratkaistaaksesi tämän laita samantyyppiset tavarat läpinäkyviin astioihin nähdäksesi, mitä niissä on. Hanki yksi esimerkiksi tiskaamiseen liittyville tavaroille: astianpesuaineelle, pesusienille ja tiskiharjoille. Hanki toinen astia muille kodin pesuaineille: ikkunanpesuaineelle, puhdistussuihkeille ja muille vastaaville.

3. Sohvapöytä

Sohvapöytä on paikka, johon vanhat lehdet kerääntyvät kuolemaan hyvin pölyisen kuoleman. Myös kaukosäätimien määrä sohvapöydällä tuntuu vain lisääntyvän viikko toisensa jälkeen. Laita yli kaksi kuukautta vanhat lehdet kiertoon vaikkapa kaverille ja hanki kaukosäätimille jokin tyylikäs laatikko, joka sopii olohuoneen sisustukseen.

4. Jääkaapin päällinen

Jos siitä on jo hetki, kun olet viimeksi kurkannut jääkaapin päälle, nyt on sopiva hetki pyyhkiä sieltä pölyt. Jos säilytät siellä myös tavaraa, karsi tässä vaiheessa kaikki sellainen pois, joka ei kuulu keittiöön. Järjestele sitten loput tavarat niin, että eniten käytetyt ovat lähimpänä jääkaapin etureunaa.

5. Kirjahyllyt

Mitä tulee epämääräiseen sekasotkuun, helpoin ratkaisu on heittää pois kaikki, mitä ei oikeasti tarvitse. Jos et pysty luopumaan kirjoistasi, järjestele ne ainakin uudelleen. Keskitä sen jälkeen energiasi siihen, että poistat kirjahyllystäsi kaiken muun paitsi kirjat. 

Jos siis hyllyt ovat täynnä erilaisia tavaroita, karttoja, kortteja tai muuta sellaista, on aika siirtää ne muualle. Muutaman suosikkikoristeesi voit toki jättää hyllylle, mutta salaisuus on järjestellä koristeiden väliin myös kirjoja pystyyn. Näin hyllyt pysyvät persoonallisen näköisinä, mutta siisteinä.

6. Laatikostot

Jokaisessa kodissa on sellainen laatikko, johon kaikki epämääräiset tavarat kerääntyvät. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö näitäkin tavaroita voisi järjestellä. Avaa laatikkosi ja kerää kaikki samankaltaiset tavarat yhteen jääpalamuotin, sulkupussien ja kuminauhojen avulla. Paljon kyniä? Niputa ne yhteen kuminauhan avulla. Paperiliittimet, hiuspinnit ja nuppineulat? Laita ne jokainen omaan lokeroonsa jääpalamuottiin. Muistilaput, paperilehtiöt ja käyntikortit? Kerää ne sulkupussiin.

7. Yöpöytä

On helppo antaa tavaroiden kerääntyä yöpöydälleen – laitat kirjan siihen käydessäsi nukkumaan ja otat korut ja silmälasit pois yötä vasten. Ja sitten ne jäävät siihen. Pidä yöpöytäsi puhtaana kokeilemalla tätä kikkaa: joka aamu, heti sängyn petaamisen jälkeen, tyhjennä yöpöytäsi. Olet suorittanut kaksi tehtävää onnistuneesti jo ennen kuin aamu on ehtinyt kunnolla alkaakaan.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat