Siirtopommeja ja Kimi Räikkösen hittikirja – Formula ykkösissä rajusti vilskettä kesätauolla!

Formula ykköset palaa tulevana viikonloppuna kesätauolta Belgian Spassa. Kesälomista huolimatta sarjasta tihkui elokuussa poikkeuksellisen paljon uutisia.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Belgian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Belgian GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Siirtomarkkinoiden uutispommina oli Daniel Ricciardon yllättävä sopimusratkaisu. Red Bull oli luulossa, että Ricciardo hyväksyisi tallin sopimusehdotuksen, mutta Ricciardo päättikin tehdä sopimuksen Renaultin kanssa, jonne siirtyy tämän kauden jälkeen.

Ricciardo ottaa Renaultilla ensi kaudella Carlos Sainzin paikan. Sainz puolestaan siirtyy 2019 McLarenille.

Red Bull vahvisti alkuviikosta Pierre Gaslyn ottavan Ricciardon paikan ensi kaudella. Gasly on ajanut lupaavasti Toro Rossolla.

Siirtomarkkinoiden toisesta järisyttävästä uutisesta vastasi McLarenin Fernando Alonso. Hän ilmoitti viime viikolla jättävänsä Formula ykköset tämän kauden jälkeen. Todennäköisesti Alonso siirtyy IndyCar-sarjaan.


Myös Kimi Räikkösen jatkosta on riittänyt kesällä spekuloitavaa. Tuoreimpien tietojen mukaan Räikkönen olisi kuitenkin jatkamassa Ferrarilla ja hänen korvaajaehdokkaansa Charles Leclerc olisi siirtymässä Sauberilta Haasille. Ferrarille Leclerc voisi päästä 2020.

Räikkönen oli viime viikolla otsikoissa kirjansa takia. Kari Hotakaisen kirjoittama ”Tuntematon Kimi Räikkönen” on ollut valtava myyntimenestys. Siitä tulee todennäköisesti Suomen historian myydyin urheilukirja ja kirjasta voi myös tulla merkittävä kansainvälinen myyntihitti.


Kesätauolla on arvuuteltu myös Force India-tallin kohtaloa. Talli asetettiin heinäkuun lopulla selvitystilaan ja vaihtoi elokuussa omistajaa.

Force Indian toiminnan jatko uuden omistajan, miljardööri Lawrence Strollin johtaman sijoittajaryhmän hallussa, on kuitenkin epävarmaa. Renault, McLaren ja Williams vastustavat, että uusi omistaja saisi haltuunsa vanhalle Force Indialle kuuluvat bonusrahat.

Mestaruustaisto jatkuu Spassa jännittävistä asetelmista. Lewis Hamilton johtaa toisena olevaa Sebastian Vetteliä 24 pisteellä. Ajamatta kaudesta on vielä yhdeksän kilpailua.


Lue myös:

    Uusimmat