Siirtolaisia kerääntyy myös Liettuan rajalle – katso video: Rajavartijoiden koira puree makuupussissa olevaa

Irakista saapuneiden siirtolaisten ryhmä alkoi tiistai-iltana tehdä leiriä Liettuan ja Valko-Venäjän rajan tuntumaan Šalčininkain lähistölle.

Siirtolaiset kertoivat Liettuan rajavartiostolle, että olivat alun perin olleet menossa Puolaan. Minskin lentokentälle saapuessaan valkovenäläiset viranomaiset olivat kuitenkin ottaneet heidät kiinni ja kuljettaneet kyseiseen paikkaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Valko-Venäjän rajavartiosto julkaisi videon, jolla näkyy, kuinka Liettuan rajavartijat käyvät läpi leiriytyneiden siirtolaisten tavaroita ja makuupusseja. Vartijan koira puree makuupussia, jonka sisällä onkin ihminen. Voit katsoa videon artikkelin alusta.

Viranomaiset vahvistavat tapahtuman

Uutistoimisto Reutersin mukaan Liettuan viranomaiset vahvistavat, että välikohtaus tapahtui keskiviikkona. Heidän mukaansa rajavartija ei tiennyt, että henkilö oli makuupussin sisällä ennen kuin hän reagoi koiran puremaan. Liettuan viranomaisten mukaan videon henkilö ei saanut vakavia vammoja tilanteessa.

Valko-Venäjä ja rajakiistoissa osallisena olevien EU-maiden rajavartijat ovat syytelleet toisiaan siirtolaisten huonosta kohtelusta ja misinformaation levittämisestä.

EU ja Yhdysvallat on syyttänyt Valko-Venäjää hybridihyökkäyksestä. Puolan rajalle on viime viikon aikana kerääntynyt tuhansia siirtolaisia, ja myös Latviassa siirtolaismäärissä nähtiin kasvua.

Viro ja Ukraina ovat kertoneet nostavansa valmiuttaan mahdollisen rajakriisin vuoksi.

Juttua täydennetty 19.11. klo 16.45: Tarkennettu tekstiin lähdetietoja. Tekstin ja videon lähteenä on käytetty uutistoimisto Reutersia. 

MTV Uutiset Live: Siirtolaiskriisi EU:n rajalla näkyy nyt myös Liettuassa – rajalla kuvatut videot näyttävät siirtolaisten leirejä.

Siirtolaisia kerääntyy myös Liettuan rajalle – rajalla kuvattu video näyttää koiran purevan siirtolaista 1:35

Lue myös:

    Uusimmat