Mainos

Sexpo tarjoaisi seksuaalikasvatusta turvapaikanhakijoille – ei vastausta viranomaisilta

Seksuaalivalistusta järjestävä Sexpo on lähettänyt sisäministeri Petteri Orpolle avoimen kirjeen, jossa säätiö tarjoutuu antamaan turvapaikanhakijoille seksuaalikasvatusta. Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen sanoo idean syntyneen Suomessa käytävästä julkisesta keskustelusta.

– Ollaan kiinnitetty huomiota tähän keskusteluun seksuaalirikosten määrästä ja turvapaikanhakijoiden roolista asiassa. Ilmiö ei ole Suomen seksuaalirikoskentässä kovin iso.

– On kuitenkin tosiasia, että hyvin erilaisesta kulttuurista tulleilla ajatukset, pelisäännöt ja käsitykset siitä, miten ihmissuhteet toimivat tai miten toista ihmistä voi lähestyä, ovat hyvin erilaisia. Seksuaalikasvatus olisi toimiva keino ongelmien ennaltaehkäisemiseksi.

Paalanen kertoo, että vastausta ei ole hallitukselta tai esimerkiksi Maahanmuuttovirastosta kuitenkaan kuulunut.

– Me emme ole toistaiseksi saaneet vastausta. Toivottavasti he vastaavat jossakin vaiheessa. Jos hallituksessa esitetty huoli on aito, luulisi löytyvän myös jotain haluja tarttua edes neuvottelu- ja keskustelumielessä tällaisiin tarjouksiin.

Seksuaalikasvattajat koulutuskiertueelle

Sexpon mukaan koulusta voisi antaa esimerkiksi vastaanottokeskuksia kiertämällä.

– Paras toteutustapa olisi koulutuskiertue. Seksuaalikasvattajat kiertäisivät vastaanottokeskuksia koko maassa. Esimerkiksi kahdella-kolmella tiimillä tämä saataisiin tehtyä muutamassa viikossa.

Paalanen sanoo, että myös esimerkiksi Väestöliitolla olisi mahdollisuus vastaavanlaiseen palveluun. Järjestöjen yhteistyöllä vaikutukset olisivat vielä suuremmat.

– Nämä eivät ole mitään hirveä isoja asioita, kustannukset liikkuisivat ehkä muutamassa kymmenessä tuhannessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.