Seurahistoriaa tehnyt Tuukka Rask torjui Bostonin voiton päähän jatkopaikasta

Jääkiekon NHL:ssä Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask torjui 19 kertaa, kun Boston voitti Washington Capitalsin 4–1 pudotuspelien 1. kierroksen ottelussa. Boston siirtyi voitollaan ottelusarjassa 3–1-johtoon. Jatkoon tarvitaan neljä voittoa.

Raskille voitto oli 54:s pudotuspeleissä Bostonin riveissä ja hän nousi siten seurahistorian tilastoissa ykköseksi. Bostonin aiempi ykkösnimi oli Gerry Cheevers, joka pelasi Bostonissa vuosina 1965–72 sekä 1976–80. Yhteensä Rask on pelannut Bostonissa 97 pudotuspeliottelua.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä Bostonin Brad Marchand teki ylivoimalla 1–0-maalin. Kolmannen erän alussa Boston karkasi Washingtonilta lopullisesti, kun David Pastrnak ja Charlie Coyle tekivät kaksi maalia 34 sekunnissa.

Washingtonin Aleksandr Ovetshkin yritti aloittaa takaa-ajoa kavennusosumallaan, mutta Bostonin Matt Grzelcyk viimeisteli loppunumerot 4–1.

Ottelun toisessa erässä nähtiin ikävä tilanne, kun Washingtonin Dmitri Orlov taklasi kädet ylhäällä Bostonin Kevan Milleriä päähän. NHL:n verkkosivujen mukaan Miller vietiin sairaalaan kuvattavaksi kesken pelin. Orlov sai tilanteesta 2+2 minuutin rangaistuksen.