Seuraavasta MM-rallista luvassa eksoottinen seikkailu – villieläimiä reitillä? "Yllätyksiä täynnä"

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla legendaarisella Safari-rallilla, kun WRC-karavaani palaa Keniaan liki 20 vuoden tauon jälkeen. 

Toyotan tallipäällikkönä tätä nykyä toimiva Jari-Matti Latvala ajoi pitkän uran MM-sarjassa, mutta ei itse koskaan päässyt ikonista Safari-rallia ajamaan.

– Se on sellainen kisa, minkä olisin halunnut ajaa, mutta en koskaan pystynyt. Olen kyllä ollut Keniassa, ja isä on siellä ajanut ollen jopa 11:s yleiskilpailussa vuonna 2001. Se on seikkailu, ihan erilainen luonteeltaan muihin ralleihin verrattuna, Latvala sanoo MTV Urheilulle.

– Nyt se on toki ajettu tähän WRC-formaattiin. Siellä on silti upeat maisemat ja pinta tiessä ihan erilainen. Olosuhde on sellaista savannimaista ja puita ei niinkään ole, vaan enemmän puskia. Tiet ovat savipohjaa, joka on äärettömän liukasta, jos sataa vettä, Latvala jatkaa.

Luvassa on varmasti eksoottinen seikkailu, jossa haasteita tulee piisaamaan. Osa erikoiskokeista ajetaan luonnonpuistoalueella, mikä tarkoittaa, että myös villieläimiä voi sattua reitille.

– Siellä on isoja ja eksoottisia eläimiä. Se on hieno asia, mutta toivotaan, että ne pysyvät poissa erikoiskokeilta, eivätkä ne ole kilpailijoiden tiellä. Järjestäjä on luvannut tehdä töitä sen eteen, Latvala toteaa.

Toyota testasi tällä viikolla Virossa heinäkuun MM-rallia varten. Safarin testit kaasuteltiin jo aiemmin.

– Meillä oli testit toukokuun lopussa Espanjassa, jossa yritettiin yhdistää Sardinian rallin ja Kenian testit tosi rajuissa olosuhteissa. Siellä saatiin kyllä paljon hyvää oppia. Safari tulee niin nopeasti, että sitä varten ei oikein voi tehdä enää töitä, Latvala summaa.

– Safaria ei ole ajettu vuoden 2002 jälkeen. Se tulee olemaan erilainen kisa ja varmasti yllätyksiä täynnä. Vaikea sanoa vielä suorituskyvystä. Jos Sardiniassa keskeytti 60 prosenttia WRC-autoista, niin on ne riskit isot sielläkin. Tärkein asia on, kun vaan saa auton toimimaan.

Kenian MM-ralli ajetaan 24.-27. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja