Donald Trump astui ensi kertaa julkisuuteen katkeran vaalitappion jälkeen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump laski tänään seppeleen tuntemattoman sotilaan haudalle Arlingtonin sotilashautausmaalla. Kansallisena veteraanipäivänä järjestetty tilaisuus oli Trumpin ensimmäinen julkinen esiintyminen viime viikon presidentinvaalitappion jälkeen.

Trump osallistui tilaisuuteen vaimonsa Melanian kanssa.

Arvokkaassa tilaisuudessa ei nähty mitään draamaa. Vakavailmeinen Trump seisoi vesisateessa Arlingtonin sotilashautausmaalla ja suoritti lyhyet velvollisuutensa. Tämän jälkeen hän poistui paikalta ja kameroiden edestä muiden vieraiden kanssa.

Trump ei puhunut tilaisuuden yhteydessä, mutta päivällä julkaistussa kirjallisessa lausunnossaan hän välitti kiitoksensa veteraaneille.

Pitkässä lausunnossa Trump ei viitannut lainkaan vaaleihin tai tulevaan vallanvaihtoon. Sen sijaan hän sanoi itse taistelleensa väsymättömästi veteraanien tukemisen puolesta ja parjasi edellisiä hallituksia siitä, etteivät nämä ole täyttäneet velvoitteitaan veteraanien ja näiden perheiden tukemiseksi.

Trump hävisi vaalit demokraattien ehdokkaalle Joe Bidenille, jonka on määrä astua virkaansa tammikuussa. Vaalitappio varmistui lauantaina, kun kaikki merkittävät yhdysvaltalaismediat julistivat Bidenin karanneen saavuttamattomaan johtoon valitsijoiden määrässä.

Trump on jakanut useita vaalitappion kiistäviä lausuntoja muun muassa Twitterissä ja edustajiensa kautta. Useassa osavaltiossa on käynnissä Trumpin juristien nostamia oikeusjuttuja, joissa on kyseenalaistettu vaalien rehellisyys.

Trumpin vaalivilppisyytöksille ei ole löytynyt perusteita, ja muun muassa Twitter on merkinnut useita Trumpin tviittejä mahdollisesti harhaanjohtaviksi.

Lue myös:

    Uusimmat