Mainos

Seura: Jenni Haukio kertoo erikoisesta harrastuksestaan: "Varsin onnistunut hankinta, vaikka melko eksoottiselta vekottimelta kuulostaakin"

2:17

Rouva Jenni Haukio kirjoittaa Seuran kolumnissa löytäneensä tänä kesänä uuden, mielenkiintoisen harrastuksen.

VIDEO: Jenni Haukio: "Runous on osa juhlaa ja arkea"

Presidentti Sauli Niinistön puoliso rouva Jenni Haukio kirjoittaa Seura-lehden kolumnissaan suomalaisesta kesästä ja sen luonnosta. Haukio kertoo, että luonto on tullut lähelle myös presidenttiparin kesäasunnolla Kultarannassa. 

– Ei tarvitse avata televisiota eikä tietokonetta, seurattavaa riittää ihan vain kävelemällä ulos ovesta, mihin vuorokauden aikaan tahansa. Luonnon meille maksutta tuottamaa viihdettä ja silmäniloa. 

Haukio paljastaa olleensa viime aikoina erityisen kiinnostunut lepakoista. Hän kertoo, että havaintoja Kultarannan lepakoista on jo aikaisemmilta kesiltä, mutta tänä kesänä eläinten bongaaminen on viety Kultarannassa aivan uudelle tasolle. 

Presidentin puoliso kertoo hankkineensa tätä kesää varten lepakkodetektorin, eli ultraääni-ilmaisimen. Laite muuntaa lepakoiden kaikuluotausäänet ihmiskorvan kuultavaksi. 

– Varsin onnistunut hankinta, vaikka melko eksoottiselta vekottimelta kuulostaakin, Haukio kertoo. 

Haukion mukaan lepakon ääni muistuttaa pöydälle putoavan, pompahtelevan esineen epäsäännöllistä naputusta tai toisaalta siipien rytmikästä havinaa. Hän kertoo, että eri lajit ääntelevät eri taajuuksilla, ja niiden ääniä etsitään detektorilla samalla tavalla, kuin selattaisiin radiokanavia. 

– Vaikka lepakot tuovat monille mieleen lähinnä kauhuelokuvat, hylätyt rakennukset ja yön pimeyden, ovat nämä muutaman gramman painoiset ”liitelevät hiiret” todellisuudessa tavattoman viehättävää seurattavaa.

Lähde: Seura

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.