Serie A -kausi ei olekaan vielä ohi! Edessä harvinainen loppuhuipennus ensimmäistä kertaa 18 vuoteen

Vaikka Italian pääsarjan viimeinen ottelukierros pelattiin sunnuntaina päätökseen, ei Serie A:n kausi 2022-23 ole täysin ohitse. Edessä on vielä harvinainen pudotuspeli, jossa ratkaistaan kolmas ja viimeinen putoaja.

Samaan aikaan kun Zlatan Ibrahimovic valmistautui hyvästelemään AC Milanin ja ilmoittamaan eläkkeestään, jännittivät milanolaisseuralle hävinneet Hellas Veronan pelaajat omaa kohtaloaan.

Serie A:n kolmas putoaja oli viimeisen kierroksen alla ratkaisematta. Vaarassa olivat niin Verona kuin Spezia, joilla oli kummallakin kasassa 31 pistettä. Kummankin joukkueen ensisijaisena tavoitteena oli siis saada toistaan parempi tulos päätöskierroksen peleistä.

Verona hävisi oman ottelunsa AC Milanille 1–3-lukemin. Ottelun jälkeen joukkueen pelaajat kokoontuivat seuraamaan Spezian kamppailua, jossa oli hämmästyttävät 14 minuuttia lisäaikaa pelattavana.

Oltuaan pitkään tasatilanteessa AS Romaa vastaan, hävisi Spezia lopulta roomalaisille 1–2-lukemin. Tämä tarkoitti sitä, ettei putoajaa saatu viimeisellä kierroksella selville.

Vaikka Veronan maaliero oli Spezian omaa parempi, ratkaistaan Serie A:ssa sijoitukset keskinäisillä otteluilla, joissa kumpikin joukkue oli tilastoinut itselleen yhden voiton.

Putoamiskohtalon ratkaisemiseksi Verona ja Spezia kohtaavat täten harvinaisessa pudotuspelissä, millaista ei olla jouduttu pelaamaan Serie A:ssa sitten vuoden 2005.

Ensi sunnuntaina järjestettävä pudotuspeli on yksiosainen ottelu, joka pelataan neutraalilla stadionilla. Häviäjä putoaa Cremonesen ja Sampdorian kanssa Serie B:hen, kun taas voittaja pitää sarjapaikkansa kaudelle 2023-24.

Lue myös:

    Uusimmat