Kommentti: ”Helvetti on tyhjä, sillä kaikki paholaiset ovat täällä” – AC Milanin kausi on luhistumaisillaan, kannattajien toiminta tutkinnassa suuren illan alla

AC Milanin pelaajat vihaisten faniensa puhuttelussa – kannattajien mahdolliset uhkaukset nyt tutkinnassa 0:45
AC Milanin miljoonatähtiä ripitettiin kuin pieniä poikia – kannattajien mahdolliset uhkaukset nyt tutkinnassa

Otsikon sitaatti oli AC Milanin kannattajien viesti ennen Mestarien liigan välierien ensimmäistä osaottelua paikallisvihollista Internazionalea vastaan. Sanomaa täydensi koko kannattajapäädyn leveydelle auennut tifo, jossa pahansuopa piru nauroi korskeasti. Itse ottelusta muodostui AC Milanin kannalta pannukakku ja pahempaa on seurannut, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Shemeikka.

Laadukas Inter riisui AC Milanin heti alussa aseista Edin Dzekon ja Henrikh Mkhitarjanin osumilla. Kotijoukkueena San Sirolla viikko sitten toimineet punamustat voittivat korkeintaan katsomossa ottelun, josta muodostui Italian historiassa eniten tuottoa seuroille kerryttänyt yksittäinen ottelu.

Tappiollinen 0–2-lähtökohta ei ole AC Milanin ainoa hankaluus illan edellä. Se kärsi viikonloppuna odottamattoman 0–2-vierastappion putoamistaistelussa pyristelevälle Spezialle. Tulos saattaa muodostua lopulta kohtalokkaaksi jopa Milanin europaikkojen kannalta, kun kolme kierrosta on sarjaa jäljellä.

Ottelun jälkeen Mestarien liigaan oikeuttavilta sijoilta viidenneksi pullahtanut Stefano Piolin ryhmä oli päävalmentajaa myöden seuran vihaisen fanijoukon puhuttelussa vieraskatsomon edessä. Ilmeet artikkelin yläosasta löytyvällä videolla ovat paljonpuhuvia. Monimiljonäärit kuuntelivat kuin kuoropojat, kun kannattajapäädyn johto purki sydäntään. Missä määrin kohtuuden rajoissa, sitä selvittävät parhaillaan Italian jalkapalloviranomaiset.

Maalikooste: AC Milan - Inter 3:48
Maalikooste: Inter tyrmäsi AC Milanin nopeasti ensimmäisessä välierässä – konkarihyökkääjän hämmästyttävä liike rangaistusalueella ihastutti

Oliko kyseessä uhkailua vai tämän illan otteluun valmistavaa lataamista? Päävalmentajan ja seuran presidentin Paolo Scaronin mukaan palaute pysyi asianmukaisena. Italian jalkapalloliiton säännöistä löytyy mielenkiintoisella tavalla pykälä, joka kieltää videolla nähdyt julkiset ripitykset, joihin pelaajat saattavat alistua vaikutusvaltaisten kannattajoukkojen miellyttämiseksi. 

AC Milanin pelaajat ja italialainen jalkapallo on nähnyt vastaavia tapauksia tukuittain, mutta ”puhuttelu” alleviivaa yhtä asiaa: kannattajat ovat vihaisia ja pettyneitä siitä suunnasta, johon heidän seuransa on luisumassa kauden tärkeimmällä hetkellä.

Tänään olisi pelastettavissa paljon. Tehtävään Pioli on saamassa syvimmin toivomansa avun, kun seuran kanssa jatkosopimuksen tehnyt tähtilaituri Rafael Leao on pelikunnossa vammojensa jäljiltä.

Työtä riittää, sillä Mestarien liigan historiassa vain Liverpool on noussut loppuotteluun hävittyään välierien avausosan kahdella maalilla. Tuolloin kevät oli 2019 ja vastassa Barcelona. Tälläkään kertaa mikään ei ole mahdotonta. Etenkin, kun kyseessä on paikallisasetelma, jossa pelin kulkuun saattavat yhtäkkiä tarttua ulkourheilulliset tuulet.

Tuomas Virkkunen avasi Derby della Madonninan rikkaan ja väkivaltaisen historian – "Kiinnittäkää katse päätyihin" 8:48
Tuomas Virkkunen avasi ennen välierän ensimmäistä osaa Derby della Madonninan rikkaan ja väkivaltaisen historian – "Kiinnittäkää katse päätyihin"


Lue myös:

    Uusimmat