Serbiliiga pyöritti laajaa kannabisbisnestä Suomessa - KRP: Organisaatio vuokrasi maaseutukiinteistöjä kannabiksen kasvattamiseen

2:48

Keskusrikospoliisi on tutkinut yhteistyössä Serbian viranomaisten kanssa laajaa serbialaista kannabisorganisaatiota. Illan Rikospaikan mukaan serbiliigan epäillään kasvattaneen Suomessa noin 100 kiloa kannabista kiinteistöissä, joita se oli vuokrannut pienistä ja syrjäisistä maaseutukunnista. KRP:n mukaan huumeiden katukauppa-arvo on kaksi miljoonaa euroa.

Kasvattamoja toimi Haapavedellä, Suomussalmella ja Kemiönsaarella. Neljättä suunniteltiin Hyrynsalmelle. 

KRP:n tutkinnan kohteena on ollut kaikkiaan toistakymmentä satoa. Rikospaikan tietojen mukaan poliisioperaation nimi on ollut "Sunshine".

Epäiltyjä jutussa on kaikkiaan 20, ja he kaikki ovat serbialaisia. Useita heistä on edelleen vangittuna sekä Suomessa että Serbiassa. Jutun tutkinta alkoi Serbian viranomaisten ilmoituksesta KRP:lle..

Rikosylikomisario Jari Räty kertoo Rikospaikan haastattelussa, että organisaation johto on toiminut Serbiasta käsin ja heillä on aiempaa huumerikostaustaa, Johtohenkilöille on kuljetettu Suomesta kannabiskaupasta saatua käteistä rahaa vähintään kymmeniä tuhansia euroja.

– Kyse on ammattimaisesti järjestäytyneestä organisaatiosta, Räty sanoo.

Huumeorganisaation toiminnan epäillään alkaneen 2016 ja jatkuneen vuoteen 2019 asti. Epäiltyjä syytetään muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta. Juttu on tulossa oikeuteen huhtikuussa eri puolilla Suomea.

Lisää illan Rikospaikassa klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja