Tulli käräytti liikemiehen miljoonaluokan huumebisneksen Tor-verkossa – mukana myös musiikkialalla työskennellyt mies: Arkkupakastin paljasti mojovan yllätyksen

Tulli paljasti liikemiehen miljoonaluokan huumausainebisneksen – arkkupakastimessa odotti mojova yllätys 2:02
Tulli paljasti liikemiehen miljoonaluokan huumausainebisneksen – arkkupakastimessa odotti mojova yllätys

Pääkaupunkiseudulla asuvan miehen epäillään salakuljettaneen ja välittäneen erilaisia huumausaineita vuosina 2014–2020, Tulli tiedottaa.

Huumausaineita on Tullin mukaan myyty kymmeniä kiloja sadoille henkilöille Tor-verkossa. Kauppaa on tehty Tullin sulkemilla Silkkitie- ja Sipulimarket-kauppasivustoilla ja viime vuoteen saakka myös Dream Market -sivustolla.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että pääepäiltynä on 34-vuotias pääkaupunkiseudulla asuva liikemies. Tullin mukaan hän aloittanut huumekaupan vuonna 2014 Silkkitiellä ja jaellut huumeita postin kautta.

Jättimäinen takavarikko

2018 hänen rikoskumppanikseen on ryhtynyt musiikkialalla toiminut nelikymppinen mies. Tullin mukaan kaupattujen huumeiden alkuperämaa on Hollanti.

Tulli kertoo takavarikoineensa eri huumausaineita yhteensä 400 000 euron katukauppa-arvon edestä.

Tulli on tutkinut tapausta törkeinä huumausainerikoksina, huumausainerikoksina ja lääkerikoksena. Tutkinnan aikana epäiltyinä on kuultu kahtatoista henkilöä, jotka asuvat pääosin pääkaupunkiseudulla ja ovat iältään 24–52-vuotiaita, tiedotteessa kerrotaan.

Asia siirtyy syyteharkintaan vuodenvaihteessa. Syytten nostamisen määräpäivä on tammikuun lopussa. Pääepäilty on yhä vangittuna, rikoskumppani tehostetussa matkustuskiellossa.

Lue myös:

    Uusimmat