Mainos

Seppo Kääriäinen Korjaussarjalle: Kepu on lähempänä Niinistön Nato-linjaa kuin kokoomusjohto

Jo toiseen vaalivaihteen jaksoon edennyt Politiikan korjaussarja sai vieraakseen kepun konkaripoliitikon, ex-puolustusministeri Seppo Kääriäisen, jonka turvallisuuspoliittiset terveiset Suomen kansalle ovat selkeät: kepu on lähempänä presidentti Sauli Niinistön linjaa kuin kokoomuksen nykyjohto.

Kääriäinen ei sano myöskään ei ruotsalaiselle Jas Gripen -hävittäjälle, jahka Hornetit joskus tulevaisuudessa korvataan, koska Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyössä on järkeä.

Ennakkoon jotkut olivat arvioineet, että sylkinäytteen ottaminen vihaiselta sonnilta on helpompi homma kuin pusertaa Seppo Kääriäiseltä yksiselitteinen Nato-kanta.

Urkin pubiin päivän MTS:n turpo-seminaarin päälle harpponut Kääriäinen on toista mieltä ja pitää sekä omaa että kepun Nato-kantaa kristallinkirkkaana: se on nimittäin sama kuin tasavallan presidentin Sauli Niinistön.

Kääriäinen yhtyi myös tulkintaan, että kepun turvallisuuspoliittinen linja on lähempänä presidentin näkemyksiä kuin kokoomuksen nykyjohdon

– Tuommoisiakin johtopäätöksiä voi tehdä, Kääriäinen sanoo.

Kokoomuksen kenttäväkeä, "runkoa", Kääriäinen pitää sen sijaan turvallisuuspolitiikan osalta tervehenkisenä.

Kääriäisen mukaan seuraavalla vaalikaudella Nato-jäsenyyden perään ei tarvitse haikailla. Suomen turvallisuuspolitiikan tärkein linja on, ettei Suomi anna maataan miltään suunnalta tulevien hyökkäysuhkien astaloksi ja siksi maan oma puolustus on pidettävä riittävän vahvana.

Korjaussarjassa muistellaan myös Porin puoluekokousta 1990, jossa Esko Aho voitti Kääriäisen ja Eeva Kuuskosken ja päätyi 1991 lama-Suomen pääministeriksi.

– Nyt tilanne on vakavampi, paljon vakavampi, Kääriäinen varoittaa.

Kepun ehdokkaina on liuta poliitikkoja, pääasiassa miehiä, jotka elivät parasta miehuuttaan 90-luvulla. Politiikan ukkokodin mahdollisia verisiä riitoja tulevista ministerinpaikoista Kääriäinen ei ennakoi, mutta antaa ymmärtää, että puheenjohtaja Juha Sipilällä (kesk.) saattaa olla vaikeuksia pysyä lupauksissa ja pitää ministerien määrä kahdessatoista

Tohtori Kääriäinen pohtii myös tulevia hallituskuvioita ja tekaisee Korjaussarjalle myös vaaliveikkauksensa.

Politiikan korjaussarja on MTV.fi:ssä vähintään kerran viikossa ilmestyvä politiikan haastatteluohjelma, jonka tekemisestä vastaa MTV:n politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.