Mainos

Seppo Huhta kertoo kauhun hetkistään: Lääkäri sanoi, että todennäköisesti kuolen

Seppo Huhta (ps.) kävi lähellä kuolemaa, kun hänen aorttansa repesi todennäköisesti rakenteellisen sairauden vuoksi. Selviytymismahdollisuudet olivat Huhdan mukaan 10 prosentin luokkaa.

Kunnallispoliitikkona tunnettu Seppo Huhta oli hengenvaarassa viime elokuussa, kun hänen aorttansa repesi.  

Aortan repeäminen oli Huhdan mukaan täysin yllättävä ja ennakoimattomissa. Hän puhui puhelimessa parhaan ystävänsä kanssa, kun yhtäkkiä hänen rintaansa iski viiltävä kipu.

– Kuin olisi isketty viidakkoveitsellä ja oikein kierretty. Sanoin ystävälleni, että nyt meni sisältä jokin rikki ja pyysin soittamaan ambulanssin, Huhta kertoo MTV Uutisille.

– Hassua siinä oli, että pakkasin itselleni ambulanssia odotellessa vaatteet vähän kuin olisin lähdössä retkelle. Se oli sellaista sijaistoimintoa, ettei tarvitse ajatella kuolemaa.

”Alle 10 prosentin selviytymismahdollisuus”

Kun Huhta pääsi Meilahden sairaalaan, lääkäri sanoi hänelle, että hänen aorttansa ”räjähti” ja selviytymismahdollisuudet ovat pienet.

– Lääkärit sanoivat, että jos ei leikata, kuolen varmasti ja silloinkin, jos leikataan, kuolen todennäköisesti. Arvostan suuresti, että lääkäri sanoi niin – niin aikuiselle miehelle kuuluikin.

Huhta kertoo, että pysyi tilanteessa rauhallisena. Vielä ennen leikkausta hän kuvasi lapsilleen videon – siltä varalta, että käy huonosti.

Leikkaus kesti lähes kahdeksan tuntia, mutta onnea oli matkassa.

– Lääkäri kävi onnittelemassa minua, kun pääsin teho-osastolta. Minulla oli ollut alle 10 prosentin mahdollisuus selvitä.

Syynä mahdollisesti perinnöllinen vika

Aortan repeämä johtui todennäköisesti perinnöllisestä ominaisuudesta.

– Serkulleni oli suunniteltu tällainen vastaava leikkaus ja silloin hänelle sanottiin, että tämä saattaa olla perinnöllistä.

– Hän oli kertonut sen minullekin ja pyytänyt käymään testaamassa, onko minulla sama, mutta olin ajatellut, että on vielä aikaa.

Kokemus muutti kuitenkin hieman elintapoja. Huhta kertoo, että tupakointi jäi pois ja hän on nykyään hieman aiempaa varovaisempi.

– Ja jos lapseni ovat aiemmin olleet minulle tärkeitä, niin nyt ne ovat vielä tärkeämpiä.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Länsiväylä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.