Liigalisenssipäätökset julki – uusille seuroille ehdot pöytään

Suomen Palloliiton UEFA- ja liigalisenssikomitea on myöntänyt 12 seuralle liigalisenssit Veikkausliigan kaudelle 2024.

Esport Hongan mentyä nurin ensimmäisellä sijalla täydennysmenettelyssä olleelle Gnistanille myönnettiin liigalisenssi. Myös suoran nousun Ykkösestä ansainnut Ekenäs IF sai liigalisenssin tulevalle kaudelle.

EIF:n ja Gnistaniin liigalisensseihin liittyy lisäehtoja. Tammisaaren keskuskentän pelialusta on vaihdettava ennen ensimmäistä kotiottelua, jonka lisäksi seuran on kasvatettava katettua katsomokapasiteettia elokuun 2024 loppuun mennessä.

Gnistanin puolestaan on varmistettava kotikentällään Oulunkylässä lisenssimääräyksissä vaadittavien tilojen (pukuhuoneet, lääkintähuone, antidopingtila) kelpoisuus pääsarjaan.

Molempien nousijajoukkueiden kotikentällä suunnitellaan keinovalaistuksen parantamista tulevan kauden aikana. Päätös syyskuun ensimmäisen päivän jälkeen pelattavista kotiotteluista keinovaloa kaipaavilla stadioneilla tehdään valoremonttien jälkeen uusien testien perusteella.

Tiedotteessa kerrottin myös, että täydennysmenettelyssä toisella sijalla ollut FC KTP täytti kriteerit. Kotkalaiset putosivat Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi.

Ensi kaudella Veikkausliigassa pelaavat siis AC Oulu, EIF, FC Haka, FC Inter, FC Lahti, Gnistan, HJK, IFK Mariehamn, Ilves, KuPS, SJK, VPS.

EIF saa pienen lisäkatsomon jo ensi kaudeksi

Sarjanousija EIF:n kohdalla lisenssin saamisen ehtona oleva pelialustan vaihto käynnistyy kiireellä heti talven lumet alkavat sulaa rannikkokaupungin kaduilta. Lisäksi enimmillään 1 000 katsojaa vetävän Tammisaaren keskuskentän yleisökapasiteetin laajentaminen jo tulevan kauden päätteeksi oli lisenssin edellytyksenä.

EIF sai Raaseporin kaupungilta rahoituksen vain katsomosuunnitelman tekemiseksi vuodelle 2024, ja varsinainen rakennustyö oli tarkoitus aloittaa vasta 2025. Näin toimitaan seuran urheilutoimenjohtajan Peter Haglundin mukaan edelleen, mutta aluksi tehdään pienempi päätykatsomo valmiiksi.

– Sinne tulee 440 paikkaa lisää. Ne sijaitsevat kentän sisäpuolella, joten se on jopa helpompi tehdä tässä vaiheessa, kun kenttä tehdään. Sitten ei tarvitse taas kenttää kaivaa auki, Haglund selvittää.

Veikkausliigalisenssin ehtona on vähintään 1 500 katettua katsomopaikkaa. Tammisaaressa vanhan katetun katsomon alle mahtuu nykyisellään vain 200 katsojaa.

Raaseporissa toivotaan nyt aikaista kevättä, jotta tekonurmen vaihto saadaan käyntiin hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Kentän lämmitys- ja kastelujärjestelmien sekä uuden pelialustan asentamiseen menee arviolta viidestä kuuteen viikkoa.

– Tammikuussa on tarkoitus päättää, kuka sen tekee. Urakoitsija on sitten selvillä ja pääsee tekemään heti, kun ilma antaa myöten. Varmasti maaliskuussa päästään purkamaan. Nyt vain yritetään pitää kenttä auki lumesta, jotta sinne päästään sitten heti keväällä. 

– Kaikki keinot käytetään nyt. Jokainen peli vieraissa on rahassa pois meiltä, Haglund taustoittaa.

Juttua päivitetty klo 15.53: Lisätty Peter Haglundin kommentit ja lisätiedot EIF:n liigalisenssipäätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat