Sensaatiomaisesti ajanut F1-kuski äimistelee yhä huimaa saavutustaan, nosti esiin erityisen yksityiskohdan koronakeväästään – "En voi uskoa sitä"

McLarenin 20-vuotias brittikuski Lando Norris ylsi F1-kauden avauskisassa ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle. Norris yllättyi itsekin saavutuksestaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Neljännestä lähtöruudusta kisaan startannut Norris putosi alkukisan aikana Valtteri Bottaksen, Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin vauhdista. Monien vaiheiden jälkeen Norris huomasi taistelevansa kuitenkin kärkipaikoista.

Norris ajoi ruutulipulle lopulta neljäntenä, mutta nousi Hamiltonin viiden sekunnin aikarangaistuksen vuoksi palkintokorokkeelle ensimmäistä kertaa urallaan. Norris sai myös yhden lisäpisteen, kun hän takoi viimeisellä kierroksella kisan nopeimman kierroksen.

Koronatauon aikana Norris piti ajotuntumaansa yllä virtuaalisesti, kun hän ajoi monen muun F1-kuljettajan kanssa F1:n eSports-sarjassa. Lisäksi Norris ajoi kilpaa lähes päivittäin myös muilla ajosimulaattoreilla striimaten samalla tapahtumia seuraajilleen Twitch-palvelussa.

Nousu simulaattoripenkiltä palkintokorokkeelle hämmästyttää nuorta lahjakkuutta suuresti.

– En voi uskoa, että minä nousin kokopäiväisestä Twitch-striimaajasta kolmanneksi nuorimmaksi palkintokorokkeelle yltäneeksi F1-kuljettajaksi koskaan vain muutamassa päivässä, Norris kirjoittaa Twitter-tilillään.

Entinen F1-kuljettaja Giedo van der Garde reagoi Norrisin päivitykseen hilpeällä tavalla.

– *asennetaan Twitch*, van der Garde kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat