Uransa huippusarjan hypänneen Kristiina Mäkelän tavoite jo SE-lukemia pidemmällä, herkutteli tulevalla kisalla – "Jospa siinä olisi sitten se taika"

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on yksi kotimaisen yleisurheilukesän tähdistä – tavoittelee jo miltei 20 vuotta vanhaa Suomen ennätystä 9:30
Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä vieraili Uutisaamussa 8. heinäkuuta. Hän kertoi muun muassa tavoitteestaan rikkoa Suomen ennätys.

Kuusi 14 metrin ylitystä sisältänyt huima sarja antoi kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelälle lisäuskoa Suomen ennätyksen rikkomiseen. 

Mäkelä loikki tiistaina Orimattilassa uransa parhaan sarjan: 14,33–14,18–14,30–14,19–14,09–14,22. Näistä ensimmäisessä takatuuli oli liian kova tilastointiin, mutta sallituissa oloissa tullut 14,30 oli Mäkelän kauden ykköslukema. 

– Ihan hyviä hyppyjä, mutta kokonaisuus ei vielä ihan toiminut. Alussa oli hyvin energiaa ja loikat kulkivat hyvin, mutta juoksu pikkuisen horjui. Sitten kun paukut alkoivat loppua, niin juoksu rupesi tasoittumaan, mutta en enää jaksanut oikein loikkia. Jokaisessa hypyssä oli jotain korjattavaa, Mäkelä kommentoi MTV Urheilulle. 

– Mutta oli tosi hyvä setti. Kun pienillä virheillä saa tuollaisia hyppyjä, niin se hyvä perustaso. 

Mäkelä nosti sarjan uransa parhaaksi, ohi Jyväskylässä 2018 hypätyn kisan. Lisäporkkanana Orimattilassa oli Ferrari viikoksi käyttöön, jos Heli Koivulan Suomen ennätys 14,39 olisi paukkunut. 

– Ei se nyt hirveästi harmittanut. Jos olisi autolle tarvetta, niin sitten olisi harmittanut enemmän, mutta hauska lisähän se oli, Mäkelä naurahti Ferrarista. 

Mutta kesän SE-tavoite pitää edelleen, ja sille tuli nyt lisäpontta. 

– Sinne 14,50:een voi turvallisin mielin tähdätä. Kun kerran saan pidettyä koko suorituksen tasapainossa, niin se tulee jo sillä. Nämä olivat erittäin hyviä hyppyjä takaraivoon. Sain tehtyä paljon kovatasoisia hyppyjä, mikä lisää varmuutta siihen, että kärkihyppy tulee jossain vaiheessa. Siinä mielessä näyttää erittäin hyvältä – ja tämä oli vasta kesän toinen kisa. 

– Kahden viikon päästä Espoossa pääsen ensi kertaa Mondolle tänä kesänä, se on alustanakin pikkaisen nopeampi. Jospa se olisi sitten se magic (taika), Mäkelä ennakoi. 

Nyt Mäkelä pitää kahden viikon tauon kisoista, mutta sen jälkeen rypistys tulee olemaan erittäin kova.

– Espoossa 5. elokuuta, 11. elokuuta on Paavo Nurmi Games, siitä kolmen päivän päästä on Kalevan kisojen karsinta ja sitten Kalevan kisojen finaali seuraavana päivänä. Siinä tulee neljä kisastarttia kymmenen päivän sisään. Se on aikamoinen kisaruuhka. 

– Noissa kisoissa pitää katsoa suoritusmäärää ja päivän virettä. Jos vire ei ole hyvä, niin menen 1-2 hypyllä kisaa kohden, Mäkelä summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat