Senaatin odotetaan vapauttavan Trump tänään – MTV:n kirjeenvaihtaja: "Trump kokee asian täytenä armahduksena, vaikkei se sitä suoraan olisikaan"

4:20
Yhdysvaltain senaatin odotetaan vapauttavan Trumpin virkasyytteestä republikaanien enemmistön turvin.

Donald Trumpin kansakunnan tila -puhetta on luonnehdittu jopa oudoimmaksi sarjassaan koskaan, raportoi MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen Yhdysvalloista.

Myös jälkipyykki puheen ympärillä on käynyt kuumana, sillä edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi repi lopuksi näyttävästi puheen sisältäneet paperit tv-kameroiden edessä.

– Konservatiivit ja Trumpin tukijat ovat olleet raivoissaan, mutta Pelosi itse on sanonut, että se oli häneltä manifesti Trumpin valheita vastaan, Karppinen totesi.

Kirjeenvaihtajan mukaan demokraattien on nykyisin vaikeaa olla edes samassa tilassa Trumpin kanssa johtuen presidentin liioittelusta ja jatkuvasti itsekehusta.

– Trump ottaa kunnian edellisten presidenttien toimista ja haukkuu edelleen Barack Obamaa.

Yhdysvaltain senaatin odotetaan tänään vapauttavan Trumpin virkasyytteestä republikaanien enemmistön turvin.

Mari Karppinen arvioi, että vapauttava ratkaisu antaisi Trumpille entistäkin lisää itsevarmuutta, vaikka jotkut republikaaneistakin ovat sanoneet julkisesti Trumpin toimineen väärin.

– Mutta koska he ovat tavallaan valmiita antamaan anteeksi, niin Trumphan kokee asian täytenä armahduksena, vaikkei se sitä suoraan olisikaan.

– Demokraatit toivovat, että tämä lisäisi äänestysintoa heidän laariinsa.

Mari Karppisen mukaan demokraattien Iowan esivaaleissa valtavasta ihmisryntäyksestä ei ainakaan ollut merkkejä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja