Selviytyjistä tuttu ex-urheiluhuippu sai uuden sydämen

Entinen koripalloilija, vuoden 2008 NBA-mestari Scot Pollard, 49, on saanut uuden sydämen. Hänen vaimonsa Dawn Pollard kertoi onnistuneesta leikkauksesta lauantaina.

– Leikkaus meni hyvin, ja minulle on kerrottu, että sydän on iso, vahva ja sopii täydellisesti! Dawn Pollard kirjoitti X:ssä.

Hän kiitti suuresti lahjoittajaa ja kutsui tätä sankariksi.

– Tämä lahjoittaja antoi elämän upeimman lahjan, ja olemme ikuisesti kiitollisia.

Dawn-vaimo julkaisi sittemmin videon, jossa Scot jo kävelee letkuissa.

– Hän jatkaa meidän kaikkien sokeeraamista voimillaan.

Taustalla isän kuolema

Yhdysvaltalainen Scot Pollard oli rekisteröitynyt USA Todayn mukaan kolmeen eri sairaalaan etsimään sopivaa luovuttajaa sydänsiirtoa varten. Uutistoimisto AP raportoi hänen jääneen 7. helmikuuta Vanderbiltin yliopiston lääketieteellisen keskuksen teho-osastolle, kunnes hän saisi sydämen.

Sydänongelmat olivat seurausta viruksesta, jota vastaan Pollard taisteli vuonna 2021. Hänen isänsä kuoli samankaltaisessa tapauksessa vuonna 1991.

Scot Pollard kärsi sittemmin monista terveysongelmista ja tarvitsi sydänsiirtoa, joka on Sydänliiton mukaan äärimmäinen hoitokeino tapauksissa, joissa sydämen vajaatoimintaa ei voida enää muutoin helpottaa.

Selviytyjät-kisaaja

Pollard pelasi koripallon kovimmassa sarjassa NBA:ssa vuosina 1997–2008. Hän voitti viimeisellä kaudellaan NBA-mestaruuden Boston Celticsissä.

Pollard herätti peliuransa aikana huomiota monenlaisilla erilaisilla kampauksilla.

Osa muistaa Pollardin myös tosi-tv-sarja Selviytyjistä, jossa hänet nähtiin 32. kaudella vuonna 2016.

Lue myös:

    Uusimmat