Selviä helpolla valmistujaisten kukkaostoksista – lue vinkit!

Älä tee sitä virhettä, että hankit kukkalahjan kiireessä hetkeä ennen juhlan alkua. Kukat kannattaa tilata valmiiksi, jolloin pelkkä piipahdus liikkeessä riittää.

Koulujen päättäjäiset ovat perinteisesti leikkokukkien juhlaa ja kuluttajat käyttävätkin kukkalahjoihin noin 45-50 miljoonaa euroa joka vuosi. Toukokuun loppu on myös yksi vuoden kiireisimmistä kukkasesongeista maamme sadoille kukkakauppiaille, kerrotaan Kauppapuutarhaliitosta.

Mitä kukkaa laitetaan?

Tämän kysymyksen esittää moni kukkakauppias valmistujaiskukkia ostavalle asiakkaalleen. Ostokset hoituvatkin nopeimmin, kun selvittää etukäteen kukkien saajan toiveet tai juhlatalon teemavärin.

Kukat on myös hyvä tilata etukäteen, jolloin pelkkä piipahdus ruuhkaisessa kukkakaupassa riittää ostotapahtumaan. Mikäli kukkien saajan ja antajan välillä on pitkä välimatka ja juhliin ei siitä syystä voi osallistua, voi onnittelukimpun tilata saajan kotiin myös kätevästi internetin välityksellä.

Ruusut tekevät juhlan

Opintonsa päättäville ojennetaan perinteisesti pitkävartisia leikkoruusuja, joiden nuput ovat kauniisti auenneet. Kukkien kosteutuspaperit tai vesituppilo ja haihduttamista vähentävä sellofaani tulisi pitää mahdollisimman pitkään paikoillaan, sillä paketin sisällä oleva kostea ilma pitää ruusut hyvässä kunnossa.

Ennen maljakkoon asettelua jokaisen ruusun varteen leikataan terävällä veitsellä uusi imupinta ja samalla kukkien mukana tullut virkiste lisätään veteen. Virkistettä kannattaa käyttää, sillä se estää bakteerien kasvua maljakossa ja ravitsee kukkia. Ruusut säilyvät parhaiten, jos ne voi nostaa yön ajaksi viileälle parvekkeelle tai terassille.

Koristellaan myös ulkotilat

Juhlavieras virittyy jo ovelta juhlatunnelmaan, jos sisääntulo on koristeltu amppelein tai ruukkukukka-asetelmin. Toukokuun loppu on myös kesäkukkien kiihkeintä myyntiaikaa, joten valinnanvaraa lajikkeissa ja väreissä ulkotilojen koristeluun on runsaasti.

Erityiseen suosioon kodin juhlakoristeluissa ovat nousseet isokukkaiset terassihortensiat, joita myydään eri kokoisissa ruukuissa. Niistä valkoinen on ajaton ja aina tyylikäs väri, johon voi yhdistää punaista tai vaaleansinistä hortensiaa, riippuen vaikkapa siitä onko juhlinnan kohteena mies vai nainen, neuvotaan Kauppapuutarhaliitosta.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja