Selittämättömien onnettomuuksien sarja Iranissa jatkuu: Seitsemän alusta syttyi tuleen ydinvoima-alueella Persianlahdella

1:58
Katso myös video: MTV Uutiset kertoi Natanzin ydinvoimalaitoksessa Iranissa tapahtuneesta onnettomuudesta.

Ainakin seitsemän alusta syttyi tuleen Būšehrin kaupungissa Persianlahdella, Iranin lounaisosassa. 

Kaupungissa sijaitsee myös merkittävä ydinvoimalaitos. Mahdollisista henkilövahingoista ei ole toistaiseksi tietoa.

Asiasta kertoi paikallinen uutistoimisto Tasnim News Agency.

Iranissa on viime aikoina havaittu useita selittämättömiä onnettomuuksia ja räjähdyksiä maan sotilaskohteiden sekä ydin- ja teollisuuslaitosten läheisyydessä. 

Viimeksi pääkaupunki Teheranin länsiosassa alle viikko sitten sattunut räjähdys aiheutti laajoja sähkökatkoksia kaupungin asuinalueilla.

Kyseessä oli jo kolmas kerta kolmen viikon sisällä, kun asukkaat olivat heränneet aikaisin aamulla tapahtuvaan räjähdykseen. Analyytikkojen mukaan räjähdys tapahtui lähellä sotilaskohteita.

Aiemmista räjähdyksistä ensimmäinen tapahtui Khojirissa, jossa sijaitsee maan laajin ohjuksien tuotantopaikka.

Noin kaksi viikkoa sitten Natanzin ydinlaitoksessa sattui vakava onnettomuus, jonka syyn Iranin viranomaiset ovat kertoneet olevan tiedossa, mutta syytä ei ole paljastettu. Natanz on Iranin uraaninrikastamisohjelman kannalta tärkein ydinaitos. 

Muun muassa The Guardianin tapahtumapaikalta julkaisemissa kuvissa näkyy jälkiä, jotka viittaavat tulipaloon tai räjähdykseen.

Iranin valtiollinen uutistoimisto IRNA on vihjannut Israelin ja Yhdysvaltojen osallisuudesta onnettomuuksiin. Israelin puolustusministeri Benny Gantz on vastannut, että maa ei ”välttämättä” ole jokaisen Iranissa tapahtuvan onnettomuuden takana. 


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja