Sekuntitaistelu! Suomen naisten MM-viestivalinnassa paljon jännitettä – "En tiedä voiko tuosta enää paljon paremmin hiihtää"

Naisten viestikisa sunnuntaina Lahden maailmancupissa osoitti sen, että Suomen MM-viestinelikossa on enää yksi paikka auki. Siihen ovat tyrkyllä Laura Mononen ja Jasmi Joensuu. 

Johanna Matintalo toi Suomen ensimmäisenä vaihtoon avausosuuden jälkeen. Kerttu Niskanen haastoi jopa Therese Johaugia toisella osuudella ja petasi loistavat asemat kolmannelle pätkälle. 

Sillä Laura Mononen oli vasta seitsemänneksi nopein ja Ruotsi sekä Venäjä pääsivät haastamaan Suomea. Ankkurina Krista Pärmäkoski otti tavallaan maksimituloksen eli kolmostilan, sillä Ruotsin Ebba Andersson oli liian kova pala. 

Jos Matintalon viestipaikka oli jollain tavalla vielä epävarma ennen sunnuntaita, se ei ole sitä enää. Hän on varma MM-valinta Niskasen ja Pärmäkosken seuraksi, jos seuraavan kuukauden aikana ei tapahdu mitään mullistavaa. 

– Koen, että ominaisuuteni sopivat tähän viestiin yhtä hyvin kuin kympillle, ehkä jopa paremmin, Matintalo kommentoi. 

– Totta kai voisin vielä isommalla erolla tulla vaihtoon, mutta en tiedä voiko tuosta enää paljon paremmin hiihtää, kun tulin kärjessä vaihtoon. Koen, että tämä oli hyvä näyttö, Matintalo jatkoi MM-viestispekulaatioista. 

Neljäs paikka näyttäisikin olevan Monosen ja Jasmi Joensuun välinen taistelu. Kaksikko hiihti samalla kolmososuudella sunnuntaina. Suomen kakkosjoukkueessa hiihtänyt Joensuu hävisi Monoselle vain 0,5 sekuntia. 

Joensuulle MM-viestipaikka ei ole pakkomielle, mutta kiinnostustaan hän ei peittele. 

– Mielestäni se on positiivinen asia, että se paikka ei ole selvä vaan siitä tulee taistelua. Se tietää varmasti myös viestiä ajatellen hyvää, kun oikeasti tulee kova taistelu ja siellä hiihtävät parhaat, Joensuu totesi. 

– Jos vauhtini riittää, kun se kisa on, niin lähden sitten taistelemaan. Kaikki tähtää tästä nyt MM-kisoihin. Kauden alussa MM-kisat olivat pieni toive, mutta kauden edetessä se on noussut toiveesta realistiseksi mahdollisuudeksi.

– Urheilijan rooli on hyvä, kun ei tarvitse tehdä päätöksiä, Joensuu sanoi hymyillen. 

Paljon kokemusta arvokisaviesteistä omaava Mononen jättää valintamurheet muiden hoteille. 

– Mielestäni siihen pitää valita MM-kisoissa parhaassa kunnossa oleva hiihtäjä ja that's it! Ei siinä sen kummoisempaa. Reilu peli on se, että siihen valitaan se, kuka kovimmin hiihtää. Sillä saadaan joukkueena paras tulos, Mononen summasi.

Maailmancup jatkuu naisten osalta ensi viikolla Ruotsin Falunissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja