Mainos

Seksipalveluiden oston kriminalisointia vauhditetaan

Sata kansanedustajaa on allekirjoittanut toimenpidealoitteen, jossa kiirehditään seksipalvelujen oston kieltämistä lailla. Eduskunnan naisverkoston puheenjohtajan Annika Lapintien (vas.) muotoileman aloitteen takana on edustajia kaikista hallituspuolueiden ryhmistä ja myös oppositiosta.

Allekirjoittajista 51 on naisia ja 49 miehiä. Toimenpidealoitteessa korostetaan, ettei prostituutio ole tavallista liiketoimintaa, koska siinä kaupataan ja ostetaan ihmisyksilöitä. Kriminalisointia ajavien allekirjoittajien mielestä naiskauppa on naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa, jonka taustalla toimii kansainvälinen rikollisuus.

Hallitusta vaaditaan seuraamaan Ruotsin esimerkkiä. Kansanedustajat uskovat, että vastaava seksipalvelujen ostamisen kieltävä laki on vähentänyt siellä katuprostituutiota ja muokannut asenteita siten, ettei valtaosa ruotsalaisista enää hyväksy prostituutiota yhteiskuntaan kuuluvana ilmiönä.

Aloitteessa moititaan hallitusta siitä, ettei se ole reagoinut lisääntyneeseen prostituutioon asian vaatimalla vakavuudella. Hallitus on ainoastaan esittänyt, että uudessa järjestyslaissa kielletään yleisellä paikalla tapahtuva häiritsevä seksuaalipalvelujen kauppa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.