Seksiaddiktit avautuvat piinastaan: ”Kirjaimellisesti ensimmäinen asia, jota ajattelin, kun heräsin”

Seksiaddiktit kertoivat koettelemuksestaan BBC:n haastattelussa.

Yllä olevalla videolla pohditaan, mikä on seksin yleisin ongelma.

Seksiaddiktiolla voi olla suuret vaikutukset siitä kärsivän elämään.

– Addiktio kävi niin pahaksi, että ei riittänyt, vaikka harrastin seksiä viisi kertaa päivässä, kertoo kolmen lapsen äiti Rebecca Barker BBC:lle.

Barkerin tapauksessa addiktio tarkoitti sitä, että hän ruinasi kumppaniltaan jatkuvasti seksiä.

– Se oli kirjaimellisesti ensimmäinen asia, jota ajattelin, kun heräsin. En vain saanut sitä pois mielestäni, 37-vuotias nainen muistelee vuonna 2014 elämänsä vallannutta tilaa, joka lopulta pilasi koko parisuhteen.

"Tuntui kuin koko kehoni olisi himoinnut sitä"

Barker kuvailee tunteneensa, että kaikki muistutti häntä seksistä. Nyt hän uskoo, että masennus ja serotoniinin puute vaikuttivat seksihaluihin. Naiselle diagnosoitiin masennus kolmannen lapsen syntymän jälkeen vuonna 2012.

Lopulta Barker linnottautui kotiinsa häveten sitä, ettei voinut ajatella muuta kuin seksiä.

– Tuntui kuin koko kehoni olisi himoinnut sitä.

Kumppanin ymmärrys loppui

Jatkuva kiehnääminen imarteli Barkerin kumppania alkuun, mutta loppujen lopuksi vonkaaminen kävi sietämättömäksi.

– Hän oli asian kanssa sinut aluksi, mutta loppua kohden hän ei voinut ymmärtää sitä lainkaan. Muutaman kuukauden kuluttua hän alkoi kysellä, miksi ja mistä se oikein johtui.

– Hän syytti minua suhteesta – hän ajatteli, että tunsin oloni syylliseksi ja halusin siksi seksiä hänen kanssaan.

Marraskuussa 2014 Barker muutti äidilleen miettimään asioita, ja hoitamaan itsensä kuntoon muun muassa psykiatrin avulla. Pian parisuhde hiipui loppuunsa.

Rebecca kokee, että seksiaddiktio pitäisi ottaa yhtä vakavasti kuin alkoholi- tai huumeriippuvuudet.

"Kun heräät aamulla klamydian kanssa..."

BBC haastatteli myös kuusikymppistä Grahamia (nimi muutettu), joka sanoi, että hänen pakkomielteensä seksiä kohtaan johti siihen, että hän petti vaimoaan satojen seksityöläisten kanssa. Lopputuloksena oli kurkkua kuristava syyllisyys.

– Se oli kamala, kuvottava kokemus – siinä ei ole mitään seksikästä. Ei ole seksikästä, kun heräät aamulla klamydian kanssa.

– Se on hajottavaa ja elämää tuhoavaa.

Graham arvelee maksaneensa satoja puntia kuukaudessa seksistä useiden vuosien ajan. Mies kertoo havainneensa, että nopein ja käytännöllisin tapa ruokkia addiktiota oli maksaa siitä. Myös hän kuvailee tilaa alkoholismin kaltaiseksi.

Graham lopetti kaksoiselämänsä, kun hänen vaimonsa löysi raskauttavan sähköpostin. Mies haki apua seksiaddikteille tarkoitetusta tukiryhmästä.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat