Sekaisin rakkaudesta? Näin rakastuminen vaikuttaa kehoosi

Rakastuminen saa pulssin nousemaan, polvet heikoiksi ja päät pyörimään. Sinusta ei ainoastaan tunnu erilaiselta, vaan olet erilainen myös fyysisesti. Lue, mitä kemiallisia muutoksia rakastuminen aiheuttaa.

Dopamiinista mielihyvän kokemuksia

Dopamiini on keskushermoston välittäjäaineena toimiva hormoni, joka aiheuttaa mielihyvän kokemuksia. Rakastuneilla ihmisillä vapautuu dopamiinia, joka saa parit tuntemaan itsensä haltioituneiksi toisistaan.

O niin kuin oksitosiini

Oksitosiini on mielihyvähormoni, joka saa pariskunnat sitoutumaan vahvemmin toisiinsa edesauttamalla läheistä kanssakäymistä, kuten halailua, suukkoja ja kosketuksia. Oksitosiini vahvistaa myös äidin ja vastasyntyneen sidettä toisiinsa.

Testosteronilla on vaikutuksensa

Testosteroni saa sekä naiset että miehet haluamaan seksiä, ja vastaavasti seksi nostaa testosteronitasoja. Miehillä on luonnostaan enemmän testosteronia kehossaan, ja joidenkin tutkimusten mukaan kielisuudelmissa siirtyvä testosteroni saa suutelijat haluamaan toisiaan enemmän.

Seuraa nenääsi

Usein puhutaan rakkaudesta ensisilmäyksellä, mutta oma vaikutuksensa on myös nenällä ja hajuaistilla. Feromonit ovat tuoksuaineita, jotka näyttelevät osaansa seksuaalisessa vetovoimassa.

Noradrenaliini

Yksi rakkauteen vaikuttava välittäjäaine saattaa olla noradrenaliini. Stressihormoni nostaa sydämen sykettä ja saattaa aiheuttaa kehossa kuumuuden tunnetta, kun sillä silmällä katsomasi henkilö kääntää katseensa sinuun. Noradrenaliini saattaa myös aiheuttaa perhosia vatsanpohjaan.

Lähde: Health.com

(MTV - LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat