Seitsemän vuoden päästä sinäkin ostat sähköauton – ja tässä syy siihen, miksi teet sen mieluusti

2:51

Neljä kymmenesosaa sähköauton hinnasta muodostuu sen akuston materiaali- ja valmistuskustannuksista. Mitä halvemmalla akkuja voidaan valmistaa, sitä halvempi on myös lopullinen auto.

VIDEO: Geneven autonäyttelyn tyylikkäimmät uutuudet

Mikäli litiumioniakuissa tarvittavien materiaalien hinnat jatkavat putoamistaan nykyiseen tahtiin, ovat sähköautot vastaavien polttomoottoriautojen kanssa samanhintaisia vuonna 2024 – ja jopa halvempia vuonna 2025.

Bloomberg New Energy Financen tänään torstaina julkistaman raportin mukaan edellytyksenä sähköautojen halpenemiselle on se, että niiden akuissa tarvittavien materiaalien kustannukset pienenevät, vaikka kysyntä kasvaakin.

Muun muassa Iso-Britannia suunnittelee pelkästään fossiilisia polttoaineita käyttävien ajoneuvojen myynnin kieltämistä vuodesta 2040 alkaen. Siltä on tällä viikolla vaadittu kieltojen asettamista jo vuodesta 2030 eteenpäin.

Lähde: Bloomberg

***

0:15

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.