Mainos

Seiskan toimitus asettui irtisanoutuneen päätoimittajan taakse, kun Journalisti kirjoitti kriittisen jutun päätoimittajasta – "Ilman muuta oikaisemme, jos jutussa on virhe"

Seiska-lehden toimitus kritisoi Journalisti-lehden parin viikon takaista uutista Seiskan päätoimittajan irtisanoutumisesta.

Journalistin mukaan päätoimittaja Joni Soilan irtisanoutumiseen johti henkilöstön voimakas vastarinta päätoimittajaa kohtaan. Journalisti-lehden mukaan valitukset liittyivät muun muassa Soilan epäasialliseen käytökseen, alkoholinkäyttöön työaikana ja luottamuspulaan.

Seiskan työntekijät ovat allekirjoittaneet adressin Seiskaa julkaisevan Aller Median johdolle, jossa kerrotaan, että toimitus ei ole Journalisti-lehden jutun takana, vahvistaa Aller Median toimitusosaston pääluottamusmies Lauri Laine.

Toimituksen mielestä jutussa annettiin ymmärtää, että esitetyt mielipiteet olisivat koko toimituksen mielipide.

Soila: Irtisanoutumisen taustalla ei esitetyt syyt

Seiskan entinen päätoimittaja Soila kertoo STT:lle, että irtisanoutumisen taustalla ei ollut Journalisti-lehdessä esitetyt syyt. Soila ei avaa irtisanoutumistaan tämän enempää.

Pääluottamusmies Laine kertoo, että toimitus haluaa rauhan yt-neuvotteluihin ja toimituksen työskentelylle eikä halua käsitellä asiaa enempää julkisuudessa.

Aller Mediassa alkoi yt-neuvottelut syyskuun alussa. Aller kertoi Soilan irtisanoutumisesta 8. lokakuuta.

Journalistin päätoimittaja: "Ilman muuta oikaisemme, jos jutussa on virhe"

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson kertoo, että lehdelle ei ole tullut oikaisupyyntöä jutusta.

Petterssonin mukaan Seiskan toimituksen edustajat ovat olleet yhteydessä Journalistiin, mutta virhettä ei ole yksilöity.

–  Olen kysynyt, missä kohtaa (jutussa) on virhe, ja sanonut, että ilman muuta oikaisemme, jos jutussa on virhe.

–  Päätoimittajan edesottamuksista on keskusteltu useamman lähteen kanssa, Pettersson vastaa Seiskan toimitukseen kritiikkiin lähteistä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja