Mainos

Seiskan toimitus asettui irtisanoutuneen päätoimittajan taakse, kun Journalisti kirjoitti kriittisen jutun päätoimittajasta – "Ilman muuta oikaisemme, jos jutussa on virhe"

Seiska-lehden toimitus kritisoi Journalisti-lehden parin viikon takaista uutista Seiskan päätoimittajan irtisanoutumisesta.

Journalistin mukaan päätoimittaja Joni Soilan irtisanoutumiseen johti henkilöstön voimakas vastarinta päätoimittajaa kohtaan. Journalisti-lehden mukaan valitukset liittyivät muun muassa Soilan epäasialliseen käytökseen, alkoholinkäyttöön työaikana ja luottamuspulaan.

Seiskan työntekijät ovat allekirjoittaneet adressin Seiskaa julkaisevan Aller Median johdolle, jossa kerrotaan, että toimitus ei ole Journalisti-lehden jutun takana, vahvistaa Aller Median toimitusosaston pääluottamusmies Lauri Laine.

Toimituksen mielestä jutussa annettiin ymmärtää, että esitetyt mielipiteet olisivat koko toimituksen mielipide.

Soila: Irtisanoutumisen taustalla ei esitetyt syyt

Seiskan entinen päätoimittaja Soila kertoo STT:lle, että irtisanoutumisen taustalla ei ollut Journalisti-lehdessä esitetyt syyt. Soila ei avaa irtisanoutumistaan tämän enempää.

Pääluottamusmies Laine kertoo, että toimitus haluaa rauhan yt-neuvotteluihin ja toimituksen työskentelylle eikä halua käsitellä asiaa enempää julkisuudessa.

Aller Mediassa alkoi yt-neuvottelut syyskuun alussa. Aller kertoi Soilan irtisanoutumisesta 8. lokakuuta.

Journalistin päätoimittaja: "Ilman muuta oikaisemme, jos jutussa on virhe"

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson kertoo, että lehdelle ei ole tullut oikaisupyyntöä jutusta.

Petterssonin mukaan Seiskan toimituksen edustajat ovat olleet yhteydessä Journalistiin, mutta virhettä ei ole yksilöity.

–  Olen kysynyt, missä kohtaa (jutussa) on virhe, ja sanonut, että ilman muuta oikaisemme, jos jutussa on virhe.

–  Päätoimittajan edesottamuksista on keskusteltu useamman lähteen kanssa, Pettersson vastaa Seiskan toimitukseen kritiikkiin lähteistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.