Mainos

Vinkkimiehet: Seinäjoen teinisurman motiivi selvisi

MTV.fi:n Vinkkimiehet-ohjelma pureutuu uudessa jaksossa muun muassa Seinäjoella huhtikuun lopussa tapahtuneen teinisurman motiiviin. 15-vuotiasta tyttöä epäillään ikätoverinsa murhasta.

Koko Suomea järkyttäneen henkirikoksen motiivi oli pitkään hämärän peitossa, mutta nyt siihen on saatu selvyyttä. Tutkinnassa on vahvistunut alkusysäys tapahtumille ja keskeinen motiivi teolle.

– Tytöillä on ollut sama ihastuksen kohde eli sama poika, rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo ohjelmassa.

– On se kovaa peliä, rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä toteaa murhaepäilyn motiivista.

Vinkkimiehille on kerrottu, että sama ihastuksen kohde on motiiviin liittyen ”merkittävässä roolissa”.

Kahdeksasluokkalaiset tytöt saapuivat 28. huhtikuuta koulupäivän päätyttyä murhasta epäillyn tytön mopoautolla tämän kotiin.  Hätäkeskus sai ilmoituksen henkirikoksesta tuntia myöhemmin. Tekovälineenä oli veitsi. Epäiltyä on kuulusteltu viimeksi tällä viikolla.

Vinkkimiehet päivittävät tuoreessa jaksossa myös valtiovarainministeri Alexander Stubbin kotiin tehdyn ilkivaltaiskun ja Töölön pyöräilijäsurman tutkintatietoja. 

Tapaus Aarnion ympäriltä riittää tuttuun tapaan puhetta. Oikeudenkäyntiä tiiviisti seurannut Sipilä ei valita turnausväsymystä, vaikka koko Aarnio-juttu onkin hänen mukaansa jumissa.

– Juttu on jäänyt poteroihin ja asemasotaan, jossa syyttäjä esittää omia todisteitaan ja kertoo niistä johtopäätöksiä, ja puolustus taas kiistää nämä johtopäätökset. Se on sellaista junnausta koko tarina tällä hetkellä, Sipilä sanoo.

Sipilä ja Lehtinen kertovat tuoreessa jaksossa myös, kuinka turvapaikanhakijat ovat ruuhkauttaneet Pasilan poliisitalon ja laittaneet poliisien työtehtävät uusiksi.

– Kokeneita talousrikostutkijoita on siirretty tekemään turvapaikkakuulusteluja, Lehtinen kertoo.

Lisäksi Vinkkimiehet ovat saaneet kuulla Helsingin poliisin uudesta järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaryhmästä, joka on aloittanut työnsä tällä viikolla. Ryhmä tutkii kaikki rikoksia, mutta pääpaino on huumerikosten tutkinnassa.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista ja toisinaan haastattelevat alan vaikuttajia.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja