Mainos

Seefeldin MM-olosuhteet saattavat pakottaa poikkeusratkaisuun – "Ei kuulu koodistoon"

3:00

Ristomatti Hakola on koisinut pitkiä yöunia epäonnisen parisprintin jälkeen. Sänky alkaa muutenkin käydä jo turhankin tutuksi.

Hakola kertoi nukkuneensa ennen parisprinttiä vain pari tuntia, kun lataus oli niin kova. Sen jälkeen hän on makoillut ja käynyt juoksulenkillä.

– Alkaa olemaan pikku hiljaa hotellin sänky tuttu. Vähän voisi keksiä muutakin tekemistä välillä. Kyllä sitä on vaakatasossa pysynyt aika lailla viimeiset kaksi viikkoa treenien ulkopuolella, Hakola kertoi tiistaina.

Hakola starttaa keskiviikkona perinteisen 15 kilometrille ja takana on loisto-onnistuminen Otepäässä, kun hän oli yhdeksäs.

– Jos alkukauden odotukset ottaa huomioon, niin pitäisi olla ihan hyvä matka.

Sää on haaste, sillä miesten kisassa hiihdetään kahta eri lenkkiä, joista toista sulattaa auringonpaiste ja toinen pysyy varjoissa. Suksihuollon täytyy onnistua vaikeassa tilanteessa.

– Keli tulee olemaan aika vaativa. Se vaatii mieheltä ja sukselta aika saumatonta yhteistyötä, että saa huipputuloksen. En muista koska tuollaisella kelillä olisin hiihtänyt kilpaa.

– Huolto on aina isossa osassa, kun hiihdetään tällä tasolla, mutta nyt on varmaan sellainen keli, jossa se on isoimmassa osassa mitä voi olla, Hakola pohti tiistaina.

Kuuma sää tuo oman lisänsä, Hakola saattaa turvautua poikkeusratkaisuun.

– Juomisella ei periaatteessa ole merkitystä, mutta on inhottavaa, jos suu alkaa hirveästi kuivamaan. Voisi ensimmäistä kertaa 15 kilometrillä maistaa jotain. Juominen ei ole kuulunut 15 kilometrin koodistoon ollenkaan, ei siinä oikein ehdi kun on niin hirveä kiire maaliin, hän naureskeli.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja