Sebastien Ogierilta iso kädenojennus Jari-Matti Latvalan johtamalle Toyotalle

1:46
Kalle Rovanperä ajoi uransa MM-avausvoittoon Virossa reilu viikko sitten. Tallipomo Jari-Matti Latvalan sanat lämmittivät Toyota-kuskia.

Jo uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta jahtaava Sebastien Ogier on luvannut auttaa Toyotaa vuoden 2022 Rally1-auton kehitystyössä riippumatta siitä, mitä ranskalainen päättää tehdä ensi sesongilla. 

Ogier on ilmoittanut, että vuosi 2021 on miehen viimeinen täysi kausi rallin MM-sarjassa. Ensi vuodeksi ranskalainen on suunnitellut ajavansa valikoituja ralleja ja mieli halajaa myös ratapuolelle. Tähän Toyota tarjoaa täydellisiä vaihtoehtoja muun muassa Le Mansin 24 tunnin kisan muodossa. 

Kaudeksi 2022 rallin MM-sarjassa vaihdetaan hybriditeknologiaan, mikä on talleille jättimäinen projekti. Ogier on luvannut auttaa Jari-Matti Latvalan johtamaa Toyotaa uuden GR Yaris Rally1 -auton kehitystyössä.

Toistaiseksi vain Toyotan testikuski Juho Hänninen on vastannut uuden kilpurin testaamisesta. 

– Varmasti jossain vaiheessa testaan autoa, jotta saan siitä jonkin käsityksen sekä auttaakseni tallia kokemukseni avulla. Tavoitteeni on pysyä Toyotalla. Riippumatta siitä, mitä teen ensi vuonna, autan heitä mahdollisimman paljon, Ogier kertoo Motorsport.comin sivuilla

– Toistaiseksi ei ole kuitenkaan ole olemassa mitään suunnitelmaa testaamisen suhteen. Jos olen oikeassa, vain Juho on ajanut tässä vaiheessa uutta autoa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ogier tietää, että uuden kilpa-auton kehitystyö on massiivinen projekti, varsinkin nyt, kun MM-sarjassa siirrytään uuteen teknologiaan. 

– Tiedän, että tiimi tekee kovasti hommia. Töitä on kuitenkin paljon edessä uuden teknologian suhteen. Varmasti luvassa on hurjan kiireiset kuusi kuukautta ennen uuden kauden alkua, Ogier summaa. 

Latvalan mukaan tiukasta aikataulusta huolimatta GR Yaris Rally1 -auton kehitystyö on aikataulussa. 

– Olemme testanneet hybridiyksiköllä ja kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan "muuliauton" kanssa. Meidän pitäisi olla aika pian valmiita testaamaan varsinaista ensi kauden autoa, Latvala kertoo. 

M-Sport oli ensimmäinen tämän hetken WRC-tiimeistä, jotka lanseerasivat kauden 2022 auton viime kuussa Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa Englannissa. M-Sport vaihtaa automallia, sillä Rally1-auto perustuu Ford Puma -katumalliin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja