Sebastien Ogierille jälleen rallin maailmanmestaruus – tallilla kolme syytä juhlaan

Sebastien Ogier varmisti mestaruutensa Walesissa 1:29

Sebastien Ogier varmisti viidennen perättäisen rallin maailmanmestaruutensa sunnuntaina päättyneessä Walesin MM-rallissa.

Ranskalaiskuljettajalle riitti kolmossija mestaruuden sinetöimiseen. M-Sport-talliin täksi kaudeksi siirtynyt venytti piste-eronsa riittävän suureksi Thierry Neuvilleen ja Ott Tänakiin ennen kauden päättävää Australian rallia.

Ogierin valtakausi alkoi vuonna 2013, kun Volkswagen tuli MM-sarjaan. Ogier ajoi Pololla mestaruudet vuosina 2013-16 ennen siirtoaan M-Sportin Ford Fiestaan. Ogier on historian kolmas kuljettaja, joka on voittanut mestaruuden kahdella eri automerkillä.

M-Sportilla oli kolme syytä juhlaan kotirallissaan Walesissa, sillä talli varmisti myös valmistajien maailmanmestaruuden. Lisäksi kisan ykköseksi pyyhälsi M-Sportin Elfyn Evans, jolle voitto oli MM-uran ensimmäinen.

Evans omaa luokkaansa

Walesilaiskuljettaja Evans ajoi muilta karkuun jo perjantaina ja otti ykkössijan lopulta 37,3 sekunnin erolla Hyundai-kuljettaja Neuvilleen.

Toyotan Jari-Matti Latvala lähti sunnuntain erikoiskokeille neljänneltä sijalta jahtaamaan palkintokorokepaikkaa. Podium jäi kuitenkin haaveeksi, sillä hän putosi viidenneksi Hyundain Andreas Mikkelsenin taakse niukalla 0,5 sekunnin marginaalilla. Eroa Ogierin kolmossijaan kertyi lopulta 5,1 sekuntia.

Esapekka Lappi sijoittui kisassa yhdeksänneksi. Viimeistä kisaansa Toyotalla ajanut Juho Hänninen keskeytti lauantaina, kun hän törmäsi heinäpaaliin. Kilpailu saattoi jäädä Hännisen uran viimeiseksi MM-ralliksi, sillä hänellä ei ole tallipaikkaa ensi kaudeksi.

Kauden 2017 viimeinen MM-ralli ajetaan Australiassa 16.-19. marraskuuta. Neuville ja ensi kaudeksi Toyotalle siirtyvä Tänak taistelevat kisassa MM-hopeasta. Latvala on MM-sarjassa neljäntenä.