Sebastian Vettel valitsi F1-uransa kovimman tallikaverin – sivusi Kimi Räikköstä hivelevällä maininnalla

4:04
Sebastian Vettel siirtyy Aston Martinille – Ossi Oikarinen kertoo, mitä saksalaisen jatkaminen sarjassa merkitsee F1:lle.

Sebastian Vettelin rinnalla on viilettänyt Mark Webberin, Daniel Ricciardon, Kimi Räikkösen ja Charles Leclercin kaltaisia F1-tallikavereita. Nyt nelinkertainen maailmanmestari nimesi, kuka kaikista tämän tallikavereista on ollut hänen mielestään vahvin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Valinta osui Webberiin, joka on Vettelin mukaan ollut hänen kilpailullisin tallikaverinsa. Kaksikko ajoi aikanaan viisi yhteistä kautta 2009–13 Red Bullilla, ja tuohon ajanjaksoon mahtui tiukan kilvoittelun yhteydessä räiskyviä yhteenottoja sekä radalla että sen ulkopuolella.

– Hän oli jo vähän pidemmällä urallaan tuohon aikaan. Hän oli lisäksi kypsempi kuin minä olin. Siitä kehkeytyi hyvä taistelu tiimin sisällä, Vettel sanoi Sky Sportsille.

Vettel piti Red Bullilla vallankahvaa, vaikka kokeneempi Webber pääsi parhaimmillaan lähelle – varsinkin kaudella 2010, jolloin australialainen oli vielä viimeiseen kisaviikonloppuun lähdettäessä lähempänä maailmanmestaruutta. Vettel nousi kuitenkin tuolloin ensimmäiseen titteliinsä ja jatkoi mestaruuskulkua kolmella seuraavallakin sesongilla.

Vaikka Vettel ja Webber nähtiin yhteisinä vuosinaan näyttämässä toisilleen hapanta naamaa, kaksikon välit ovat sittemmin korjautuneet Webberin lopetettua F1-uransa.

– Tulemme nykyään hyvin toimeen, Vettel sanoi.

Oppia Räikkösen ajotaidoista

Viimeisellä Red Bull -kaudellaan 2014 Vettel taipui tiimin sisällä Webberin korvanneelle toiselle australialaiselle, Daniel Ricciardolle. Vettelin kovimman tallikaverin valinta ei silti kohdistunut Ricciardoon.

– Se vuosi hänen kanssaan oli lyhyt. Se vuosi oli vaikea monen asian myötä, vaikka hän olikin vahva vastustaja, Vettel tuumi.

Hyvän ystävänsä Räikkösen kanssa Vettel ajoi samassa tallissa kaudet 2015–18 Ferrarilla ja piti suomalaisen takanaan. Vettel antoi Räikköselle Sky Sportsilla kunniamaininnan ja sanoi oppineensa tämän ajotaidoista paljon.

Nykyisen Ferrari-tallikaverinsa Charles Leclercin Vettel puolestaan arvioi yltävän F1-urallaan pitkälle. Vettel itse siirtyy tämän kauden jälkeen Aston Martin -talliin, joka kulkee vielä tänä vuonna Racing Pointin nimellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja