F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ex-formulakuski liputti Kimi Räikköstä jo ulos F1:stä – pyörsikin nyt päänsä ja jakoi valtavan arvion Jäämiehestä

2:03
Kimi Räikkönen nousi Monzassa uusintalähdön jälkeen hetkellisesti jopa toiseksi.

Entinen formulakuljettaja Davide Valsecchi ajatteli Kimi Räikkösen olevan jo liian vanha F1-kuskiksi, mutta nyt italialaisella on aivan toinen ääni kellossa. 

Räikkösen F1-kausi käynnistyi yskähdellen, ja Valsecchi odotti Räikkösen italialaisen tallikaverin Antonio Giovinazzin, 26, voittavan Alfa Romeon sisäisen taistelun. Asiantuntijan tehtävissä toiminut Valsecchi ajatteli jo, että 40-vuotias suomalaiskuski olisi liian vanha ja valmis poistumaan kuninkuusluokasta.

Valsecchi on kuitenkin Räikkösen viimeaikaisten otteiden myötä pyörtänyt päänsä. Edellisessä kisassa Mugellossa "Jäämies" ylsi jo pisteille oltuaan yhdeksäs.

– Ajattelin, että ehkä Räikkönen oli liian vanha ja uransa lopussa, ja sanoin, että Giovinazzi voisi saada ison edun siitä, Valsecchi kertoi F1 Nation -podcastissa.

– Räikkönen kuitenkin heräsi ja suoriutuu niin hyvin tällä hetkellä. Räikkönen on minusta viimeisten neljän viikonlopun perusteella tällä hetkellä varikon top-viidessä, italialainen suitsutti.

Valsecchi lisäsi, ettei Giovinazzi pysty pitämään sellaista tasoa kuin Räikkösellä on nyt. Giovinazzin jatko Alfa Romeolla vaikuttaa huomattavasti epävarmemmalta, kun taas Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur on jo kertonut, että talli pitäisi mielellään Räikkösen riveissään ensi vuonnakin. 

2007-vuoden maailmanmestari Räikkönen saaneekin jatkaa Alfalla, jos vain haluaa jatkaa uraansa.

Räikkösestä mieltään muuttanut Valsecchi, 33, ajoi omalla urallaan useissa formulasarjoissa ja voitti vuonna 2012 GP2-mestaruuden. Vuonna 2013 hän toimi F1-talli Lotuksen testikuljettajana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja