Sebastian Vettel puolustelee voimakkaasti toimintaansa F1-kohutapauksessa – käänsi puheet Lewis Hamiltoniin

Vaikka F1-sarja on saapunut Ranskaan, Paul Ricardin radalle, on isoin keskustelu yhä kahden viikon takaisessa Kanadan GP:n kohutapauksessa. Ranskassa Ferrarin Sebastian Vettel puolusteli voimakkaasti toimintaansa kyseisessä tapahtumaketjussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettel sai Kanadan GP:ssä viiden sekunnin aikarangaistuksen, kun kisan tuomariston mukaan saksalaiskuski palasi vaarallisella tavalla takaisin radalle.

Kyseisessä tapauksessa Vettel ajautui pois radalta nurmikolle, ollessaan kisan kärjessä. Radalle paluun yhteydessä Vettel tuli suoraan toisena olleen Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin eteen.

Hamilton joutui jarruttelemaan ja väistämään Vetteliä, minkä johdosta tuomaristo päätti rangaista Ferrari-kuskia. Tapaus on kuitenkin edelleen kansainvälisen autoliiton FIA:n tutkinnassa.

Ranskassa uuden GP-viikonlopun alla tapaus oli yhä isosti esillä.

– Yritin vain kaikkeni, että pystyisin radalla. Olin paineen alla, mutta samalla yritin puristaa kaikkeni, Vettel kertasi lehdistötilaisuudessa, kääntäen nopeasti puheet toiseen osapuoleen:

– Lewis teki useita virheitä neulansilmässä, kun hän tuli lähelle. Joten sitä voi väittää, että tein virheen väärässä kohdassa rataa. Menetin enemmän aikaa, kun jouduin ruohikolle, Vettel mietti.

Osa kritiikistä kohdistui myös Vetteliin, joka purnasi voimakkaasti tuomariston päätöstä vastaan jo kisan loppuvaiheilla. Vetteliltä kysyttiin Ranskassa siitä, menettikö hän keskittymisen tuomion julistuksen jälkeen.

– En menettänyt mitenkään hermojani. En ollut iloinen, mutta mielestäni minulla oli syy siihen, Vettel puolusteli itseään.

Vettel menetti kisan voiton Hamiltonille, joka tuli maaliin aivan saksalaiskuskin perässä. Ferrari valitti päätöksestä, mikä voi vielä vaikuttaa kisan lopputuloksiin. 

Lue myös:

    Uusimmat