Lewis Hamiltonin voitto tosissaan uhattuna – Ferrari täräytti: ”Todisteet ovat musertavia”

Toissaviikonlopun Kanadan GP:n lopputuloksien yllä on yhä isoa epävarmuutta, sillä Ferrari teki valituksen Sebastian Vettelin saamasta rangaistuksesta. Kansainvälisen autoliiton FIA:n on määrä kuulla italialaistallia perjantaina Ranskassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettel menetti voiton Mercedeksen Lewis Hamiltonille, saatuaan viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Taustalla oli tilanne, jossa Vettel päätyi nurmikolle. Sieltä palattuaan Vettel tuli suoraan Hamiltonin eteen. Kisassa toisena ollut brittikuski joutui jarruttamaan ja väistämään nurmikolta tullutta Vetteliä.

Uuden kisan alla Ranskassa Ferrarin leiristä lauottiin hyvin itsevarmoja kommentteja siitä, että italialaistallin valitus menee läpi.

– Kanadan GP:n jälkeen meillä oli mahdollisuus tutustua aivan uusiin todisteisiin. Katsoimme ne läpi ja pyysimme ihan syystä FIA:lta oikeutta tilanteen uudelleentarkisteluun. Uskomme, että nämä todisteet ovat musertavia sen suhteen, ettei Sebastian rikkonut mitään sääntöjä, Ferrarin urheilujohtaja Laurent Mekies sanoi Autosportin mukaan.

Mekiesin mukaan Ferrari kunnioittaa tuomariston toimintaa, mutta se vaatii oikeutta. Vettel itse on todennut jo useaan otteeseen sen, ettei hän rikkonut sääntöjä.

Mikäli valitus menee läpi, kaventuu Mercedes-kuski Hamiltonin MM-johto tallikaveriinsa Valtteri Bottakseen nähden 29 pisteestä 22 pisteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat