Sebastian Vettel haikailee Kimi Räikkösen perään, Charles Leclercin ajamisessa iso riski – Ferrarin tähtikaksikosta rohkea näkemys

Sebastian Vettel ja Charles Leclerc muodostivat jo viime kaudella mielenkiintoisen kuljettajakaksikon Ferrarilla, mutta se toi mukanaan myös ongelmia. Entinen F1-kuski Christijan Albers antoi suoran mielipiteensä kaksikosta.

32-vuotiaan suorituskäyrä osoitti myös viime vuonna alaspäin, kun hän sortui jälleen useisiin virheisiin. Lisäksi ensimmäisen kautensa Ferrarilla ajanut Charles Leclerc osoitti useissa kisoissa olevansa nelinkertaista maailmanmestaria nopeampi.

Erinäiset tapaukset ovat vuosien varrella osoittaneet, että Vettelin hermo kiristyy nopeasti, jos tallitoverit pistävät saksalaisen koville. Kolme kaudella F1:ssä ajanut Christijan Albers on huomannut Vettelin Akilleen kantapään.

– Vettelillä on nopeutta, mutta välillä hän ärsyyntyy, kun joku on yhtä nopea. Siksi hän halusi pitää Kimin tallitoverinaan. Turvallisuussyistä, Albers sanoo grandpx.newsin mukaan.

Vettel ja Leclerc taistelivat kiivaasti keskenään viime kaudella. Kaksikon välinen kilpailu aiheutti harmaita hiuksia myös Ferrarin välille, sillä toisinaan kaksikon jääräpäisyys maksoi kalliita MM-pisteitä.

– Kun katsot suorituksia, ne eivät vain ole hyviä. Vettelin ja Leclercin kamppailu on tuonut monia ongelmia ja maksanut pisteitä, Albers sanoo.

Ennen viime kauden alkua Ferrari linjasi Leclercin aloittavan tallin kakkoskuskina, mutta nuori monacolainen osoitti nopeasti, että hän pystyy haastamaan Vettelin ja muut kärkikuskit vahvasti. Leclerc ajoi kauden aikana upeasti kuusi paalupaikkaa ja kaksi voittoa. Albers nostaa Leclercin ajotyylistä esiin kuitenkin huomattavan seikan, joka aiheuttaa ihmetystä.

– Hän on ensimmäinen kuljettaja, jota en osaa arvioida. Mielestäni Leclerc aina yliajaa autoaan. Minulle on täysi mysteeri, miten hän jatkuvasti puristaa noita aikoja, kun hän ajaa niin villisti, Albers ihmettelee.

– Tämä on hänelle tärkeä vuosi. Nyt näemme, pysyykö hän aina vahvana ja tasaisena paineen alla. 

Lue myös:

    Uusimmat