Sebastian Vetteliltä tipahti vaihtoehto – ei mahdu F1-huipputalliin: ”Vaikea nähdä heitä meillä”

F1-sarjan nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel on yksi ensi kesän kuljettajamarkkinoiden mielenkiintoisimmista nimistä. Vettelin nykyinen sopimus umpeutuu tulevan kauden jälkeen. Saksalaisen jatko Ferrarilla on ollut kysymysmerkkien kohteena.

Vettel sai viime kaudella rinnallensa uuden tallikaverin, kun monacolainen Charles Leclerc hyppäsi Alfa Romeolta Ferrarille.

Leclerc laittoi heti alkukaudella Vettelin ahtaalle.

Järkkynyt asetelma johti siihen, että Vettelistä tuotiin julki sangen kovia väitteitä. 32-vuotiaan saksalaisen kerrottiin harkitsevan jopa lopettamista.

Näin ei käynyt, vaan Vettel jatkaa Ferrarin ratissa.

Spekulaatiomyllyssä yksi vaihtoehto on ollut se, että Vettel palaisi takaisin Red Bullille, jossa hän voitti kaikki neljä mestaruuttaan.

Nyt Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko sulki oven tältä mahdollisuudelta.

Maxin (Verstappen) jatkosopimuksen myötä on vaikea nähdä heitä meillä, Marko sanoi Motorsport-Magazinin mukaan, viitaten kahteen V:hen eli Vetteliin ja Verstappeniin.

– Jo pelkästään taloudellisesti se olisi hyvin vaikea yhtälö, Marko jatkoi.

Marko kuitenkin uskoo, että Vettel on yhä kärkikuskeja F1:ssä.

– Jos hän tuntee olonsa kotoisaksi ja jos hänellä on auto, joka sopii hänen ajotyylinsä, niin silloin, ehdottomasti, Marko näkee.

Red Bullin nykyisistä kuljettajista Verstappen allekirjoitti tammikuun alussa uuden sopimuksen, joka kattaa vuoteen 2023 saakka. Red Bullin thaimaalaiskuljettajan Alexander Albonin tilanne on sen sijaan avoinna. 

Lue myös:

    Uusimmat