Sebastian Vettel antoi vihiä F1-tulevaisuudestaan – ei sulje pois rajua vaihtoehtoa

F1-sarjan nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel paljasti, ettei Ferrari koskaan tarjonnut hänelle jatkosopimusta. Tämä tiesi sitä, että hänen ja Ferrarin yhteinen taival päättyy viikonloppuna alkavan kauden jälkeen. Mutta mitä seuraavaksi?

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettelin ja Ferrarin ilmoitus oli koko F1-kevään suurin uutinen. Itävallan avauskisan alla Vettel kertoi, ettei hän edes neuvotellut jatkosta Ferrarin kanssa. Italialaistallin kanta tuli hänelle ”yllätyksenä”.

Tämän jälkeen alkoi hurja huhumylly. Vetteliä on viety muun muassa Mercedekselle, Renaultille ja Racing Pointille, eli tulevalle Aston Martinille.

Vettelin mukaan hän ei ole kuitenkaan vielä keskustellut minkään tallin kanssa.

– Se on tilanne tällä hetkellä. Haluan olla varma siitä, että teen oikean ratkaisun, Vettel totesi Itävallassa.

– Minulla on kilpailijan luonne. Olen saavuttanut paljon tämän lajin parissa ja olen motivoitunut saavuttamaan vielä enemmän. Tarvitsen oikean paketin ja oikeat ihmiset ympärilleni. Se on se, mitä etsin nyt.

– Jos oikea sauma tulee eteen, niin silloin kantani on selvä. Jos sitä ei tule, niin sitten pitää katsoa jotain muuta, Vettel pyöritteli.

Vettelin mukaan hän on valmis jatkamaan F1-uraansa, mutta samalla hän painottaa sitä, ettei hän aio pelata minkäänlaisia pelejä.

Tällä 32-vuotias Vettel viittaa varsin rajuun vaihtoehtoon, eli siihen, että hänen F1-uransa voi päättyä nyt alkavaan kauteen.

– Jos ihminen on valmis sanomaan, että ovi sulkeutuu, niin silloin on myös oltava valmis siihen, että se ovi tosissaan sulkeutuu. Eikä vain mukamas sulje sitä ja odota, että se avautuu uudelleen, Vettel sanoi potentiaalisesta lopettamispäätöksestä.

– Pitää olla tietoinen siitä, mitä tekee. Siksi en aio kiirehtiä päätökseni kanssa, Vettel summasi.

Lue myös:

    Uusimmat