Carolinan suomalaisnyrkki moukaroi Montrealia – Anton Lundellilla jälleen tehokas ilta

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes otti Montreal Canadiensista 4–1-vierasvoiton kolmen suomalaismaalin turvin.

Ottelun kovin pistemies oli Carolinan suomalaishyökkääjä Sebastian Aho, joka avasi ottelun maalitilin aivan toisen erän alussa. Ahon maalia oli mukana rakentamassa joukkuetoveri Teuvo Teräväinen.

Päätöserässä Aho vuorostaan osallistui Jesperi Kotkaniemen verkkoon suhahtaneen laukauksen valmisteluun. Tämän jälkeen Aho teki vielä ottelun viimeisellä minuutilla toisen maalin niin ikään Teräväisen tarjoilemana.

Montrealin suomalaishyökkääjät Joel Armia ja Artturi Lehkonen olivat kumpikin jäällä alle 12 minuutin ajan ja lähtivät kaukalosta ilman tehopisteitä.

Toisaalla Colorado Avalanche taipui Florida Panthersin käsittelyssä. Suomalaiskippari Aleksander Barkovin luotsaama Panthers vei voiton maalein 4–1.

Ottelun kovin suomalaisonnistuja oli Panthers-hyökkääjä Anton Lundell, joka otti kaukalosta matkaansa tehot 1+1. Lundell avitti ensin joukkuetoveri Sam Reinhartia avaamaan maalihanat ensimmäisen ottelun loppupuoliskolla. Päätöserässä suomalainen puolestaan teki joukkueensa neljännen ja viimeisen maalin.

Coloradon Mikko Rantanen teki joukkueensa ainoaksi jääneen maalin avauserän viimeisellä minuutilla.

Laineen jatkoaikamaali vahvisti Columbuksen voiton

Suomalaishyökkääjä Patrik Laine varmisti jatkoaikamaalillaan Columbus Blue Jacketsin kotivoiton ja New York Islanders kaatui lopulta maalein 3–2. Laine päätteli tasaisen ottelun, kun jatkoaikaa oli pelattu vajaat kaksi minuuttia.

Washington Capitals sen sijaan otti jo ensimmäisessä erässä napakan johdon isäntäjoukkue New Jersey Devilsistä lähtien tauolle kaksi maalia taulussaan. Joukkue vahvisteli johtoaan vielä toisessa ja kolmannessa erässä.

Kolmannessa erässä suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen kuitenkin varmisti nollatuloksen uhatessa, ettei kotiyleisö lähtisi katsomosta tyhjin käsin. Kuokkanen teki joukkueensa ainoaksi jääneen maalin, kun päätöserää oli pelattu reilut 13 minuuttia.

Juttua muokattu kello 10.13. Laineen voittomaali syntyi, kun jatkoaikaa oli pelattu vajaat kaksi minuuttia.