Sebastian Aho ja Mikko Rantanen laukoivat komeat maalit – tällainen oli Kristian Vesalaisen uran ensimmäinen NHL-kihaus

NHL:ssä suomalaisten tähdittämä Carolina Hurricanes on rökittänyt Columbus Blue Jacketsin maalein 5–1.

Hurricanesin Sebastian Aho teki ylivoimalla joukkueen neljännen maalin päätöserässä. Maali oli Ahon kauden kolmas.

Ahon maalissa tehoille pääsi myös Teuvo Teräväinen. Carolinan suomalaisista syöttöpisteen kiekkoili myös Jesperi Kotkaniemi.

Columbuksen ainoaa maalia oli avittamassa Patrik Laine. Blue Jacketsin maalilla uurasti Joonas Korpisalo, joka torjui 28 kertaa.

Montreal Canadiensin riveissä debytoi Sami Niku, joka avitti joukkueelleen kaksi maalia Detroit Red Wingsiä vastaan. Canadiens kaatoi Red Wingsin 6–1.

Vesalaiselle ensimmäinen NHL-maali

Tampa Bay Lightningin ja Colorado Avalanchen tiukka kohtaaminen päättyi voittolaukauskisaan. Ottelussa 4–3-voiton vei lopulta Colorado.

Avalanchen riveissä maalin taituroi Mikko Rantanen, joka vastasi joukkueensa 2–1-johtomaalista toisessa erässä. Laituri ampui kiekon verkkoon suoraan syötöstä.

Viime kauden mestari Tampa Bay pääsi kolmannessa erässä tasoihin. Avalanche meni jälleen johtoon, mutta Lightning tasoitti.

Rantanen onnistui maalinteossa myös voittolaukauskisassa, jossa Colorado teki kolme maalia ja Tampa Bay kaksi.

Suomalaisista NHL-peleissä maalinteossa onnistui myös Winnipeg Jetsin Kristian Vesalainen, joka teki joukkueensa neljännen maalin toisen erän lopussa. Jets voitti Nashville Predatorsin 6–4. Osuma oli Vesalaisen ensimmäinen NHL:ssä.

Vesalaisen maali tuli komealla ohjauksella.

Predatorsin maalilla torjui Juuse Saros, joka pysäytti 23 laukausta 29:stä.

Suomalaisista syöttöpisteille ylsivät myös Florida Panthersin Anton Lundell ja Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen. Florida voitti Philadelphia Flyersin 4–2. Penguins kaatoi Toronto Maple Leafsin 7–1.