Seat esitteli ensimmäisen kaksipyöräisensä, eikä se ole mikään mopo: "Oli valtava haaste luoda jotain täysin erilaista"

1:07
Seat tuo markkinoille sähköskootterin, ja tältä se näyttää.

Volkswagen-konsernin siipien suojassa toimiva espanjalainen Seat on esitellyt sähköskootterin konseptimallin. Yhtiö aikoo tuoda skootterin tuotantoversion markkinoille ensi vuonna.

Seat tuo ensi vuonna markkinoille skootterin. 125-kuutioiseen polttomoottoripäristimeen verrattavissa oleva sähköinen e-Scooter on espanjalaismerkin ensimmäinen kaksipyöräinen, mikä asetti omia haasteitaan suunnittelupöydälle.

– Automuotoilijoillamme oli valtava haaste luoda jotain täysin erilaista kuin mihin olemme tottuneet, Seatin Francesca Sangalli kertoo.

Vekottimen huippunopeus on 100 kilometriä tunnissa, ja se tarjoaa jopa 115 kilometrin toimintamatkan täydellä latauksella. Akku on mallia irrotettava, joten sen voi ladata vaikkapa työpäivän aikana työpöydän ääressä.

– Halusimme e-Scooterista suoraviivaisen, ikonisen ja käytännöllisen. Emme pyrkineet luomaan visuaalisesti minimalistista pakettia, vaan keskityimme raakaan käytännöllisyyteen, toteaa Joan Melenchon.

Skootteri on suunniteltu ensisijaisesti yhteiskäyttöpalveluille, mutta se on tulossa myyntiin myös sellaisenaan. Laite on pyritty rakentamaan kovaakin kulutusta kestäväksi muun muassa kumia hyödyntämällä.

Satulan alla on tilaa kahdelle kypärälle, ja esimerkiksi matkapuhelimen lataus onnistuu kätevästi USB-pistokkeesta. Kännykälle on myös paikka ohjaustangossa, mikä helpottanee navigointia.

Sähköskootteri on Seatin suunnittelema, mutta varsinaisesta valmistuksesta vastaa barcelonalainen Silence.

Lähde: Seat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja