SE-mies Samuli Samuelsson ruoski päättäjiä: "En pidä tästä säännöstä, eikä varmaan kukaan mukaan"

7:54
Yleisurheilun EM-kisat alkavat, millaista menestystä odotettavissa? Tommi Evilä niputtaa suomalaisten näkymät.

Samuli Samuelssonin maanantaina aamupäivällä juoksema 10,39 ei riittänyt EM-kilpailujen miesten 100 metrin välieriin. Hän oli eränsä neljäs, eikä pärjännyt aikavertailussaan riittävän hyvin. Aikavertailun kautta jatkoon olisi päässyt ajalla 10,33.

–  Vire oli hyvä, mutta en saanut yhteen juoksuun sitä, mitä odotin. Harmittaa totta kai. Jatkopaikka oli otettavissa, pettynyt juoksija tuumi.

Samuelsson juoksi heinäkuussa Suomen ennätyksen 10,16 ja piti SM-kultavauhtia reilu viikko sitten Kalevan kisoissa Joensuussa. Siellä hän juoksi kovassa myötätuulessa 10,24. Münchenin nollatuulessa askel ei kulkenut odotettuun tahtiin.

–  Aika pehmeää juoksua kauttaaltaan. Ei ollut mitään yhtä osa-aluetta, mikä meni pieleen.

Sveitsin Pascal Mancini oli Samuelssonin erän nopein ajalla 10,24. Kolmanneksi pinkoneen Belgian Kobe Vleminckx'n 10,34 riitti välieriin.

Arvokilpailujen suola oli poissa

Samuelsson juoksi toisessa erässä ja jäi odottelemaan kolmatta, ennen kuin hän saapui kirjoittavien tiedotusvälineiden tentattavaksi.

–  Olin aika varma, että tuolla ajalla ei päästä. 10,3:n alaosia on yleensä ollut, millä pääsee.

Münchenissä juostiin vain kolme alkuerää. Rankingin kautta nopeimmille oli jo varmat välieräpaikat, joten osa aloittaa urakkansa vasta tiistaina.

–  En pidä tästä säännöstä, eikä varmaan kukaan muukaan, joka alkueriä juoksee. Toivon, että kaikki olisivat samalla viivalla. Se on arvokilpailujen suola, että kaikki ovat samalla viivalla alkuerissä, Samuelsson paalutti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja