Nämä suomalaistähdet ovat tänään tulessa EM-yleisurheilussa! Asiantuntijalta tiukka huomio mitalitoivosta: "Nyt näyttelee pöytäkirjapeli isoa roolia"

7:54
Yleisurheilun EM-kisat alkavat, C Moren asiantuntija Tommi Evilä käy läpi kaikki suomalaiset menestystoivot.

Yleisurheilun EM-kisat käynnistyvät maanantaina suomalaisittain mielenkiintoisilla lajeilla. Tulessa ovat heti muun muassa Wilma Murto, Alisa Vainio, Kristian Pulli ja Samuli Samuelsson. Illalla katseet kohdistuvat Simo Lipsaseen ja Camilla Richardssoniin.

C Moren yleisurheiluasiantuntija Tommi Evilä niputtaa MTV:n Uutisaamussa Münchenin EM-kisojen kuumimmat suomalaisnimet ja mitalitoivot, joista yksi nähdään tositoimissa jo avauspäivänä maanantaina.

Naisten seipään karsinta käynnistää EM-kisat suomalaisten osalta. Katseet ovat suomalaiskolmikon kirkkaimmassa tähdessä Wilma Murrossa.

– Sillä (avauksella) on valtava psyykkinen merkitys, mahdollisesti, koska siellä on Wilma Murto ja siinä on myös laji, missä on odotuksia. Jos Wilma saa, ja miksei myös Elina Lampela, onnistumisen, siitä saattaa lähteä sellainen mukava oravanpyörä, kierre, jossa positiivisuus kasvaa (Suomen joukkueessa).

Evilä nostaa esiin naisten seipäässä olevan tasaisen taistelutilanteen, joka saattaa korottaa pienemmät yksityiskohdat kilpailusta merkittävään rooliin.

– Nyt näyttelee pöytäkirjapeli isoa roolia, mitenkä menee korotukset. Siellä on tosi tiukkaa. 470 on äärimmäisen kovaa valuuttaa. Wilmalla on siihen kaikki saumat, Evilä paaluttaa.

Seipään lisäksi maanantaina vahva suomalaisedustus nähdään naisten maratonilla, jossa mukana on Alisa Vainion lisäksi myös kolme muuta urheilijaa.

Evilä naulaa ja arvioi artikkelin yllä olevalla videolla lisäksi muut EM-kisojen potentiaalisimmat suomalaismenestyjät ja antaa arvionsa Suomen joukkueen kokonaistasosta.

EM-kisojen suomalaiset maanantaina:

Aika

Laji

Vaihe

Suomalaiset

11.25

Seiväs (N)

karsinta

Wilma Murto
Saga Andersson
Elina Lampela

11.30

Maraton (N)

Alisa Vainio
Nina Chydenius
Annemari Kiekara
Suvi Miettinen

11.40

100m (M)

alkuerät

Samuli Samuelsson

12.20

Kuula (N)

karsinta

Senja Mäkitörmä
Eveliina Rouvali

12.30

Maraton (M)

Arttu Vattulainen

13.10

Pituus (M)

karsinta

Kristian Pulli

19.15

Kiekko (N)

karsinta, A

Salla Sipponen

20.25

Kiekko (N)

karsinta, B

Salla Sipponen

20.35

400m (N)

alkuerät

Mette Baas
Milja Thureson

21.05

Kolmiloikka (M)

karsinta

Simo Lipsanen

22.48

10 000m (N)

finaali

Camilla Richardsson

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja