Mainos

SDP syytti Stubbia eläkeläisille annetun lupauksen pettämisestä

2:01

Valtiovarainministeri Alexander Stubbia (kok.) syytettiin eduskunnan kyselytunnilla eläkeläisille annetun vaalilupauksen pettämisestä.

Oppositiopuolue SDP arvosteli sitä, että eläkeläisten verotus on ensi vuonna suhteessa kirämpää kuin palkansaajilla. Syynä on palkansaajien verotuksen keveneminen, koska työtulovähennystä korotetaan.

– Vain viikkoa ennen vaaleja te sanoitte, että työtä ja eläkettä pitää verottaa samalla viivalla ja nyt te sanotte, että ei. Teidän esityksenne tarkoittaa sitä, että eläkkeensaajat asetetaan verotuksessa eriarvoiseen asemaan, sanoi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Stubbin mukaan myös eläkeläisille on luvassa veronkevennyksiä, jos yhteiskuntasopimus syntyy. Hän korosti, että eläkeläisten verotus ei kiristy.

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma painoi päälle.

– Ministeri Stubb kiemurtelee täällä, syyskuusta lähtien, kun hän ei suostu sanomaan, että olen muuttanut kantani tai pettänyt lupaukseni, sanoi Heinäluoma.

Stubb teki vastahyökkäyksen.

– Viime kaudella te, edustaja Heinäluoma, ette tehneet puolueenne kanssa mitään muuta kuin kiristitte ja korotitte tämän maan veroja, ja nyt te olette kääntäneet kelkkanne 180 astetta, sanoi Stubb korottaessaan ääntään vastalausemyrskyn yli.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.