Oppositio tivasi kyselytunnilla: Saavatko eläkeläiset yhtäläiset veronkevennykset?

Eläkeläisten verotus huoletti eduskuntaa torstain kyselytunnilla. Opposition edustajat halusivat tietää, tuleeko eläkeläisille ensi vuonna yhtäläiset veronkevennykset kuin palkansaajille. 

– Ministeri Petteri Orpo, edeltäjänne ministeri Alexander Stubb ei halunnut sitoutua tasa-arvoiseen verokohteluun siitä huolimatta, että hän ennen vaaleja näin lupasi. Nyt minä kysyn teiltä, ministeri Orpo, haluatteko te sitoutua tästä eteenpäin siihen, että eläkkeensaajia ja palkansaajia kohdellaan verotuksessa samalla tavalla, tivasi SDP:n Piia Viitanen (sd.).

Valtiovarainministeri Orpolta (kok.) kysyttiin asiaa useaan kertaan.

– Kyllä minä mielelläni tämän toistan koko meidän hallituksemme puolesta. Eli kyllä ne veronkevennykset, jotka on päätetty, jotka ovat tämän päivän budjettiesityksessä, koskevat myös eläkkeensaajia.

Hallitus julkaisi tänään budjettiesityksen, joka sisältää veronkevennykset.

Suurituloisten veronkevennykset ihmetyttivät

SDP:n Antti Lindtmanin mielestä budjettiesityksestä käy ilmi, että tavallinen eläkkeensaaja saa ensi vuonna alle kymmenen euroa kuussa enemmän käteen, kun suurituloiset saavat jopa 500 euroa enemmän.  

– Miksi vaikeina aikoina, kun velkaantuminen kasvaa, on varaa kaikkein hyvätuloisimpien veronkevennykseen, hän kysyi. 

Orpo sanoi kannattavansa työn verotuksen keventämistä aina, kun se on mahdollista.

– Nimenomaan työstä ja ahkeruudesta tämän maan hyvinvointi kasvaa, siksi pidän tätä ratkaisua järkevänä.

Orpo muistutti myös, että hallitus on jo kompensoinut kilpailukykysopimuksen yhteydessä tehtyjä veroratkaisuja, jotka painottuivat hyvätuloisten eduksi.

Iso veroale toteutuu – veronmaksajat: Kevennys kuuluu kaikille 2:19

Lue myös:

    Uusimmat