Mainos

SDP:n Rinne: EK syypää AKT:n vetäytymispäätökseen

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne katsoo, että Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n päätös luopua palkkaratkaisuista tulevaisuudessa oli alkujuuri AKT:n ilmoitukselle vetäytyä keskitetystä yhteiskuntasopimuksesta.

– Minusta on hankalaa, että EK eilen ilmoitti tulevaisuudessa jättäytyvänsä tupo-sopimusten tekemisen piiristä sääntömuutoksilla. Tämä nyt näyttää eskaloivan työmarkkinatilannetta ja AKT:n ilmoitus näyttää olevan siihen reaktio, sanoo Rinne MTV Uutisille.

Rinne ei ota kantaa siihen, pitääkö hän AKT:n reaktiota asianmukaisena vai tuomittavana.

– Nyt olisi tärkeätä löytää ennakoitavuutta ja vakautta tulevaisuuteen luova pitkä palkkaratkaisu ja sen eteen pitäisi kaikkien ponnistella. Tässä on kyllä hallituksen pakkolakeja, jotka vaikuttaa ilmapiiriin erittäin kiristävästi, ja tämä EK:n toiminta eilen näyttää lisäävän jännitteitä työmarkkinoilla, sanoo Rinne.

Rinteen mielestä hallituksen pitäisi edesauttaa tilannetta luopumalla niin sanotuista pakkolaeista ja paikallisen sopimisen lisäämisestä pakolla. Rinne kannattaa paikallista sopimista sinänsä, mutta vastustaa sen toteuttamista pakolla.

Hallitus aikoo heikentää työehtoja pakottavalla lainsäädännöllä, jos työmarkkinajärjestöt eivät pääse sopuun kilpailukykytoimista.

Juttua muokattu klo 16:48: Täsmennetty, että Rinne kannattaa paikallista sopimista, mutta vastustaa sen toteuttamista pakolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.