Mainos

EK:n Häkämies: En ota kantaa Fjäderin käsittämättömään lausuntoon

3:34

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies toteaa, että AKT:n on oltava mukana, jotta yhteiskuntaneuvotteluja voitaisiin jatkaa.

-Lähtökohtaisesti kun sopimusta neuvotellaan niin kaikki alat on oltava mukana. Vaativa neuvotteluprosessi ja siitä haettava tulos koskee kaikkia. Lähtökohta AKT:n osalta on vieläkin vahvempi, koska kyseessä on avainala joka voi toimillaan vaikeuttaa vientiä ja tuontia, kommentoi Häkämies MTV Uutisille.

Häkämiehen mukaan pallo siirtyy nyt SAK:lle.

-Koska AKT on SAK:lainen liitto niin vastuu siirtyy SAK:lle. Sitten nähdään onko SAK:lla liittojen mandaatti ja tuki takana.

Häkämiehen mielestä tällaisen asian käsittelyyn ei tule käyttää montaa päivää, että päästään eteenpäin.

EK teki päätöksen keskitettyjen ratkaisujen lopettamisesta eilen, keskellä yhteiskuntasopimusneuvotteluja. EK:ta onkin syytetty neuvottelujen tyrimisestä. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäderin mukaan EK:n pelisilmä petti.

Häkämies toteaa, että Fjäderin lausunto on käsittämätön eikä ota siihen enempää kantaa.

-Faktinen syy on se, että eilen oli vuosikokous. Mutta tuota päätöstä on valmisteltu jo pitkään ja puheenjohtaja Matti Alahuhta kertoi siitä jo kevätkokouksessa. Ennen kaikkea se tähtää lähitulevaisuuteen, siinä nimenomaisesti korostettiin, että nämä neuvottelut viedään päätökseen ja toivotaan hyvää tulosta.

Häkämiehen mielestä AKT:n kimpaantuminen on pelkkä veruke.

-Me korostamme että meillä on kaikki valmius ja halu tehdä tämä sopimus tällä kertaa ja eilen tehty päätös tähtää tulevaisuuteen, kommentoi Häkämies.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.