Mainos

SDP:n kuntapoliitikko pyytää anteeksi postivarkauksia – "Taustalla on vakava peliriippuvuuteni"

Savonlinnan postivarkaudet tunnustanut SDP:n kunnallispoliitikko pyytää tekoaan anteeksi tiedotteessaan. Asiasta uutisoi Demokraatti-lehti.

Savonlinnalainen kunnallispoliitikko Jarmo Linnamurto on Demokraatin mukaan tänä iltana kertonut pyytävänsä vilpittömästi anteeksi kaikilta, joita hänen postivarkautensa on koskettanut.

– Olen pahoillani myös siitä, että olen pettänyt niin monen ihmisen luottamuksen ja tuottanut teollani tuskaa myös läheisilleni, Linnamurto kirjoittaa Demokraatin mukaan.

Linnamurron mukaan varkauksien taustalla on hänen peliriippuvuutensa, johon hän on nyt saanut ammattiapua. 

– Vaikka mikään ei oikeuta tekojani, niiden taustalla vaikuttavana tekijänä on ollut vakava peliriippuvuuteni, joka on osaltaan vaikuttanut huonoihin valintoihini. Peliriippuvuus on vakava ongelma, ja olen nyt saanut asiaan ammattiapua läheisteni ja perheeni tukemana, Linnamurto toteaa tiedotteessaan.

Eroaa kaikista luottamustehtävistä

Poliisi on aiemmin kertonut, että pitkän työuran Postissa tehnyt savonlinnalaismies on tunnustanut esitutkinnassa varastaneensa valuuttalähetyksiä sekä kirjeissä olleita lahjakortteja, lippuja ja rahaa yhteensä usean tuhannen euron edestä.

SDP:n Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja Teemu Hirvonen kertoo, että Linnamurto on jättämässä eropyyntönsä kaikista kunnallista- ja puolueen luottamustehtävistä.

– Henkilöllisyys on kerrottu mediassa. Pitää paikkaansa, että tästä henkilöstä on kyse ja turha sitä on vemputtaa enää mihinkään suuntaan, Hirvonen sanoi STT:n haastattelussa.

Hirvosen mukaan hän on laatinut paperit valmiiksi ja Linnamurron oli määrä allekirjoittaa ne perjantai-iltana. Eri tahot käsittelevät eropyynnöt protokollan mukaan.

Linnamurto on muun muassa SDP:n kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen ja Itä-Savon koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja.

Posti teki elokuussa tutkintapyynnön parin viime vuoden aikana kadonneiden lähetysten takia. Asianomistajia on poliisin mukaan parikymmentä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.