Mainos

SDP:n konkaripoliitikko kummastelee Ahtisaaren kritiikkiä: Ay-liikkeen kanssa on tehty paljon tärkeitä päätöksiä

Europarlamentaarikko, SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Liisa Jaakonsaari kummastelee presidentti Martti Ahtisaaren mielipiteitä SDP:n nykytilasta.

SDP:n presidenttiehdokkaaksi noussut Martti Ahtisaari kirjoittaa eilen julkaistussa Miten tästä eteenpäin -nimisessä kirjassaan, että SDP on romuttamassa hyvinvointivaltiota yhdessä ammattiyhdistysliikkeen kanssa. SDP on Ahtisaaren mielestä antanut ammattiyhdistysliikkeen kaapata vallan Suomessa.

Liisa Jaakonsaari pitää Ahtisaaren kritiikkiä hyvin erikoisena ja pinnallisena.

– Aika rankkaa kritiikkiä tietenkin. Kun seuraa asioita täältä Euroopan parlamentista niin minusta voisi vetää aivan toisenlaisen johtopäätöksen. Suomessa on pikemminkin pystytty tekemään työelämää, eläkkeitä, ikääntymistä eli monia asioita koskevia päätöksiä yhdessä ay-liikkeen kanssa. Mä en ihan ymmärrä tuota kritiikkiä. Se on aika pintapuolista, Jaakonsaari sanoo.

Jaakonsaari antaa ay-liikkeen yhteistyöstä esimerkin Euroopan unionista. EU:n ja Yhdysvaltain välinen kauppasopimus eli TTIP on tällä hetkellä hyvin herkässä vaiheessa.

– Suomessa ihan poikkeuksellisella tavalla kaikki ammatilliset keskusjärjestöt ovat päätyneet tietyillä ehdoilla tukemaan tätä sopimusta. Muualla tällä hetkellä poltetaan autoja ja lakkoillaan tätä vapaakauppaa vastaan, kuvaa Jaakonsaari.

Jaakonsaaren mielestä Suomessa pitäisi nyt palauttaa luottamus työnantaja- ja työntekijäpuolen välille. Puolten välillä on ollut liikaa voimannäyttöä ja sapelinkalistelua.

– Sitten sitkeästi viemään uudistuksia läpi. Meillä on uudistusten jytke kuitenkin kohtuullista verrattuna moniin muihin maihin. Vielä enemmän pitää kuitenkin tehdä ja kiinnittää myös yritysmaailmassa huomiota maailmalla tapahtuviin muutoksiin.

Jaakonsaari on Ahtisaaren kanssa kuitenkin samoilla linjoilla Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta keskustelusta.

– Se on ollut erittäin heikkoa ja pitäytynyt tällaisiin vanhoihin asetelmiin. Pysähtyneisyyden aika on koittanut osittain juuri SDP:n jähmeydestä johtuen, Jaakonsaari lataa.


2:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.