Mainos

Ahtisaarelta kovaa kritiikkiä SDP:lle: "Miten tuommoista porukkaa voisi äänestää?"

SDP:n ehdokkaana presidentiksi noussut Martti Ahtisaari on pettynyt puolueen nykytilaan. Ahtisaari sanoo tuoreessa kirjassa, että SDP on romuttamassa hyvinvointivaltiota.

Presidentti Martti Ahtisaari, ministeri Jaakko Iloniemi ja journalisti Tapani Ruokanen puivat tänään julkaistussa Miten tästä eteenpäin -kirjassa muun muassa suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuutta.

Kolmikko viittaa kirjassa viime keväänä eduskunnassa käytyyn keskusteluun, jossa hallitus ja oppositio syyttelivät kilvan toisiaan Suomen vaikeasta tilanteesta.

– Demarit saivat aika tavalla korvilleen eduskunnassakin. Se oli syystä. Miten tuommoista porukkaa voisi äänestää? Miksi he antoivat ammattiyhdistysliikkeen kaapata vallan? Ahtisaari täräyttää.

Kolmikon mukaan hyvinvointivaltio on murenemassa, koska tarvittavia uudistuksia ei ole saatu tehtyä muun muassa työmarkkinajärjestöjen jarrutuksen takia. Ahtisaari vyöryttää vastuuta myös SDP:n suuntaan.

– On käsittämätöntä, että demarit ja ay-liike ovat nyt romuttamassa hyvinvointivaltiota, Ahtisaari sanoo.

Martti Ahtisaari nousi presidentiksi SDP:n ehdokkaana vuonna 1994.

Urpilaisen kohtelu suututtaa

Presidentti Ahtisaari on sydämistynyt myös Jutta Urpilaisen kohtelusta SDP:ssä. Urpilainen hävisi puolueen puheenjohtajuuden Antti Rinteelle keväällä 2014. Rinne nousi valtaan puolueen ay-siiven tuella.

– Minusta Jutta Urpilaisen pitäisi lähteä demarien presidenttiehdokkaaksi. Sanoin hänelle, etten voi äänestää demareita sen jälkeen, mitä hänelle tehtiin, Ahtisaari kertoo.

– Se oli SAK:n vallankaappaus, jatkaa Iloniemi.

2:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.